Tahliye edilen HDP’liler yeni sürecin habercisi mi?

Tahliye edilen HDP’liler yeni sürecin habercisi mi?
HDP milletvekillerinin tahliye haberlerinin üst üste geldiği günlerde parti sözcüsü Osman Baydemir “Yeni çözüm için, üzerimize düşen her sorumluluğu yapmaya hazırız” açıklaması yaptı.

Referandum öncesinde üst üste gelen HDP tutuklamaları 16 Nisan’dan sonra yerini “tahliye” haberlerine bıraktı. Birçok HDP’li milletvekili tahliye edilirken, parti sözcüsü Osman Baydemir düzenlediği basın açıklamasında, “yeni çözüm süreci” için çok sayıda mesaj verdi.

Parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında Baydemir, "Çatışmasız, savaşsız bir sürecin başlatılmasında herkese rol, misyon ve görev düşmektedir. HDP bu manadaki görevinden, sorumluluğundan kaçınmayacaktır" dedi.

YENİ ANAYASA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Baydemir, 2019 tamamlanacak yeni anayasa değişikliklerine dahil olmak istediklerini söyleyerek, “yeni bir toplumsal sözleşme hazırlanmalıdır, bu gelecek dönemin asli görevidir” şeklinde konuştu.

Demokratik bir anayasanın, yeni bir toplumsal sözleşmenin hazırlanmasının gelecek dönemin asli görevlerinden olduğunu anlatan Baydemir, yeni bir anayasa için mücadele edeceklerini ifade etti.

Baydemir, "Çatışmasız, savaşsız bir sürecin başlatılmasında herkese rol, misyon ve görev düşmektedir. HDP bu manadaki görevinden, sorumluluğundan kaçınmayacaktır. Demokratik siyasetin acil gündemi bütün farklılıkları aşarak bölgesel bir barış ortamının geliştirilmesi yönünde bir çözüm planını geliştirmektir. Bu plan, bir taraftan iç barışın sağlanması için atılması gereken adımları ve yol haritasını içerecek barış iradesini ortaya koyacak diğer taraftan da demokratik Suriye rejiminin şekillenmesi konusunda bir katkıyı da kapsayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

ÇÖZÜM İÇİN İTTİFAK ÇAĞRIMIZ VAR

HDP'nin çözümün mücadelesini veren bir parti olduğunu iddia eden Baydemir, şunları söyledi:

"Çözüm, zalimin zulmünden vazgeçmesi, mazlumun da hakkına kavuşmasıdır. Nihai çözüm budur. Nihai çözüme giden yolda ölümlerin olmaması, ölüm olmadan diyalogla, ortak paydalarda buluşmayla bir mücadele hattının ortaya konulması bizler açısından en doğru olandır. Ölümü, savaşı, çatışmayı istemeyen, tekçiliğe 'hayır' diyen, 'çoğulcu kimliğimizle birlikte eşitçe, özgürce, kardeşçe yaşayalım' diyen herkese ittifak çağrısında bulunuyoruz. Gelin birlikte aydınlık bir gelecek inşa etmenin mücadelesini ortaya koyalım. Bu gidişattan rahatsız olan her kim varsa, gelin seslerimizi, umutlarımızı ortaklaştıralım."

İlgili Haberler