Taksiciler '100 dolar' iddialarına tepki gösterdi

Taksiciler '100 dolar' iddialarına tepki gösterdi
Atatürk Havalimanı'nda yaşanan bombalı saldırının ardından 100 dolar karşılığı yolcu taşıdıkları iddia edilen taksicilerden çok sert tepki geldi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooparatifi Başkanı Fahrettin Can, "Sosyal medyada böyle alçakça, namussuzca ve kahpece bir iftirayı da kabul etmiyoruz." dedi. Fahrettin Can, saldırıda 3 taksici arkadaşlarının hayatını kaybettiğini, burada yaralıları hastanelere taşıdıklarını da söyledi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 36 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı terör saldırısı sonrası sosyal medyada, taksicilerin kişi başı 100 dolardan yolcu taşıdığı iddiaları konuşuldu. İddialara sert tepki gösteren taksici esnafı, saldırıda arkadaşları Ali Zülfikar Yorulmaz, Erol Eskisoylu ve Mustafa Bıyıklı'nın hayatını kaybettiğini, 11 taksicinin de yaralandığını anlattı.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooparatifi Başkanı Fahrettin Can, "Olayın hemen akabinde buraya geldiğimizde buralar kan gölüne dönmüştü. Bizim 3 arkadaşımız şehit oldu. Bir tanesi çok ağır yaralı. 11 tane de çeşitli yerlerinden yaralanan arkadaşımız var. Terörün amacı, insanları yıldırmak, sindirmek, korkutmaktır. Ama Allah'ın izniyle bu insanların sağ duyusu onları ezecektir. Biz kahrolsun terör, kahrolsun PKK, kahrolsun DAEŞ denen bela diyoruz. Bizim arkadaşlarımızın cenazeleri bugün gelecek. Helallik alınacak. Başbakanımız, iç işleri bakanı ve ulaştırma bakanımız geldi. Gece yanımızdaydılar." diye konuştu.

YARALILARI TAKSİLERLE TAŞIDIK

Sosyal medyadaki fırsatçılık iddialarını sert tepki gösteren Fahrettin Can şöyle konuştu: "Biz canımızla uğraşıyoruz burada, 3 arkadaşımız paramparça olmuş. Bir arkadaşımız ağır yaralanmış. Burada yaklaşık 35-40 tane vefat eden ve yüzlerce yaralılar var. Biz burada yaralı taşıyoruz. Kendi insanlarımızı ve turistleri taşıyoruz. Onlara yardım ediyoruz. Sosyal medyada böyle alçakça, namussuzca ve kahpece bir iftirayı da kabul etmiyoruz. Bu çok ayıp bir şey.

Bu namertliktir, yakışmaz. Böyle bir şey varsa bizim arkadaşlarımızdan, buyurun getirsinler plakasını versinler. Hep birlikte deşifre edelim. Böyle bir şey olabilir mi? Kendi arkadaşlarımız kendi cenazeleri üzerinden fahiş fiyatla yolcu taşıyabilir mi? Böyle bir alçaklık olabilir mi? Böyle bir iftira olabilir mi? Böyle namussuzca dışarıdan yazılan o twitlere itibar eden basın mensubu arkadaşlar olabilir mi? Kendilerini şiddetle kınıyorum."