Taksim'de ilk kıvılcım

Taksim'de ilk kıvılcım
İstanbul'da Taksim Meydanı'na çıkmak üzere Divan kavşağında toplanan 40 kişilik bir gruba polis müdahale etti. "Halkevleri" pankartı taşıyan grubu dağıtmak için polis tazyikli su kulandı. Eylemciler polisin müdahalesi üzerine dağıldı.

ŞİŞLİ'DE 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

1 Mayıs nedeniyle Şişli Camii önünde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Yoldan geçen araçlarda ve otobüslerde arama yapan polis ekipleri şüpheli gördükleri kişilerin çantalarına baktı. Araçların bagajlarını da arayan polis ekiplerinin güvenlik önlemleri sürerken, şüphe üzerine durdurulan bir taksideki 3 kişi arama sırasında slogan atınca gözaltına alındı. 3 kişi, polis aracına bindirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan bir kişi polis ekiplerini görüp kaçtı. Polis arkasından giderken kaçan şüpheli yakalanamadı.

BEŞİKTAŞ'TA TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA MÜDAHALE

Beşiktaş'ta Taksim'e doğru yürüyüşe geçen Halkın Kurtuluşu Partisi(HKP) üyesi bir gruba polis müdahale etti. Ellerinde büyük bir HKP pankartı ile bayrakları bulunan yaklaşık 20 kişilik grubu polis, Barbaros Bulvarı'nda durdurdu. Polis, çevrelediği gruptakileri tek tek gözaltına aldı. Gözaltı sırasında eylemcilerin direnmesi üzerine polisle aralarında arbede çıktı. Bunun üzerine polis, biber gazı kullandı. HKP üyeleri yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar gözaltı için hazır tutulan polis minibüsüne üst araması yapılarak bindirildi. Gözaltı aracı daha sonra emniyete hareket etti.