Katar o talep listesine ne cevap verdi?

Katar o talep listesine ne cevap verdi?
Katar, "gerçekçi ve mantıklı olmadığı" gerekçesiyle 4 Arap ülkesinin taleplerini reddetti. Reddedilen talepler arasında Türk askeri üssünün kapatılması da var.

Katar, kendisine ambargo uygulayan 4 ülkenin taleplerinin Doha'nın egemenliğini sınırlamaya yönelik olduğunu bildirdi.

Katar resmi haber ajansında (QNA) yer alan açıklamada, hükümete bağlı İletişim Ofisi Müdürü Şeyh Yusuf bin Ahmed bin Seyf Al Sani, Doha'ya ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın bazı basın yayın organlarında yer alan taleplerinin Katar'ın egemenliğini sınırlamaya yönelik olduğunu söyledi.

Al Sani, "Bazı basın yayın organlarında yayınlanan maddelere göre ambargo uygulayan ülkelerin belirttiği bu talepler, söz konusu yasa dışı ambargonun başından itibaren terörle mücadeleyle değil bilakis Katar'ın egemenliğine ve dış politikasına müdahale etmekle alakalı olduğunu teyit ediyor." ifadesini kullandı.

KATAR O LİSTEYİ REDDETTİ 

Katar, 4 Arap ülkesinin 13 maddelik talep listesini reddetti.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al-Sani, taleplerin gerçekçi ve mantıklı olmadığını söyledi.

ABD ve İngiltere'nin bu taleplerin mantıklı olmasını istediklerini hatırlatan Al-Sani, 4 Arap ülkesinin bu talebi yerine getirmediğini söyledi.

İstenilen taleplerin Katar'la ilgili meselenin terörle mücadelede olmadığını gösterdiğini ifade eden El-Sani, Katar'ın egemenliğinin kısıtlanmay ve, dış politikasının bağımlı hale getirilmeye çalışıldığını dile getirdi.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'in Katar'a ilettiği 13 maddelik listede Türkiye'nin Katar'daki askeri üssünü kapatması da yer alıyordu. İran'la ilişkilerin kesilmesi ve El Cezire televizyonunun kapatılması da talepler arasında bulunuyor.

İlgili Haberler