Talisca, Beşiktaş'ta kalacak mı?

Talisca, Beşiktaş'ta kalacak mı?
Beşiktaş'ta oynadığı futbolla göz dolduran Anderson Talisca Avrupa'daki kulüplerin dikkatini çekti. Manchester United’ın bonservisi Benfica'nın elinde olan yıldız için 20 milyon TL teklif ettiği iddia edildi. Peki, Talisca Beşiktaş'ta kalacak mı?

Son dönemde attığı birbirinden güzel gollerle Avrupa transfer piyasasının gündeminde olan Talisca ile aralarında Manchester United’ın da bulunduğu dev kulüpler ciddi biçimde ilgileniyor. İki yıllığına kiralanan Brezilyalı yıldızın menajerleri bu oyuncu için İngiliz ekibinden en az 20 milyon euroluk teklif beklerken, olası bir transfer karşısında ise Beşiktaş’a jest yapılması planlanıyor.

BENFİCA'NIN TALİSCA PLANI

Buna göre 20 milyon euronun üzerinde bir rakama Talisca’yı satması halinde Beşiktaş’tan kiralama bedeli istemeyecek olan Benfica Kulübü, Brezilyalı yıldızın yerine kadrosundaki genç isimlerden birini yine kiralık olarak siyah-beyazlı takıma verme seçeneğini masasında tutuyor.

Sezonun ikinci yarısında bambaşka bir performans sergileyen Vincent Aboubakar da, Talisca gibi büyük kulüplerin hedefinde yer alıyor. Fransız, İngiliz, İtalyan ve Çin kulüplerin radarına giren Kamerunlu golcüyü kadroda tutmayı planlayan siyah-beyazlı yönetim, Porto Kulübü’nü 10 milyon euroluk bonservis bedelinde indirim yapması için ikna etmeye çalışıyor. Mali kriterler nedeniyle Aboubakar için 10 milyon euro bonservis ödemek istemeyen Beşiktaşlı yöneticilerin, “Böyle bir para ödeyeceksek Mandzukic’i transfer edebiliriz” yorumunu yaptığı belirlendi.

TALİSCA BEŞİKTAŞ'TA KALCAK MI?

Böyle olunca da kiralık olarak oynayan ve adeta takımı sırtlayan Talisca’nın Beşiktaş'taki akıbeti de merak konusu olmaya başladı.

Brezilyalı yıldızın Avrupa ve ligdeki performansı özellikle İngiliz ekiplerinin dikkatini tam anlamıyla çekmiş durumda. Bu durum her ne kadar Beşiktaş için bir gurur kaynağı olsa da Talisca’nın takımda kalabilmesi açısından da endişe yaratıyor.

Kiralık sözleşmesi sürmesine rağmen Benfica’nın belirlediği 25 milyon Euro’luk satın alma opsiyonu göz korkuturken, en büyük güvence ise Talisca’nın Beşiktaş’tan önümüzdeki sezon da ayrılmak istememesi. Kendisini Beşiktaş’a kazandıran transferden sorumlu asbaşkan Umut Güner ile bir araya gelen süper solak herkesin yüreğine su serpen ifadeler kullandı.

"BENFİCA BENİ SATIP PARA KAZANMAK İSTEYECEKTİR"

Yıldız futbolcunun bu önemli zirvede, “Beni takip edenler var. Hatta Benfica beni satıp para kazanmak isteyecektir. Ancak rızam olmadan böyle bir şey gerçekleşmez. Beşiktaş ile bağım var. Yeni dönemde de burada olmak istiyorum. Beşiktaş ile bağım var. Yeni dönemde de burada olmak istiyorum. Tabii ki sonrasını bilemem. Burada huzuru ve başarıyı yakaladım. Böyle bir durum oluştuğunda Benfica ile konuşup 1 yıl daha Türkiye’de kalmak isteyeceğimi söyleyeceğim. Şampiyonlar Ligi’nde 1 yıl tecrübe kazanıp ondan sonra geleceğimi yönlendireceğim. Bana çok değer veriyorsunuz, teşekkürler” dediği öğrenildi.

İlgili Haberler