Tampon bölgeyi beklemeden girdiler

Tampon bölgeyi beklemeden girdiler
MHP, Irak Şam İslam Devleti adlı terör örgütüne karşı yapılacak operasyonda oluşturulacak tampon bölgelere sıcak bakmıyor.

Tampon bölgeyi beklemeden girdiler

 MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, tampon bölgenin daha önce ne anlama geldiğinin bilindiğini belirterek, “Tampon bölgenin sıkıntılarını biliyoruz. Tampon bölge kurmak demek orada bir devletçik oluşması anlamına gelir” dedi. Yusuf Halaçoğlu, Hükümetin tampon bölgeden önce Türkiye’nin dört bir yanına dağılan Suriyeli sığınmacıları kontrol altına alması gerektiğini söyledi.1 milyon 500 binden fazla sığınmasının  değişik illerde yaşadıklarını anımsatan Halaçoğlu, “Suriyeliler Türkiye’nin her tarafını sardı, şimdi bunları toplayıp tampon bölgede tutma arayışı var. Yapabiliyorlarsa önce Suriyelileri toplayıp bir kampa götürsünler. İpin ucunu kaçırdılar” diye konuştu. 

Suriye ve Irak’ta katliama uğrayan Türkmenlerin olası operasyonda yine iki ateş arasında kalacaklarına dikkat çeken Halaçoğlu, öncelikle buna önlem alınmasını istedi. Halaçoğlu, “Türkmenler hem IŞİD’in hem de ABD bombalarının hedefi olacak. Böyle olunmuz bir durum karşısında ne tedbir alınacak” dedi. Oluşturulması planlanan tampon bölgenin  güvenliğinin de önemli olduğunu anlatan Halaçoğlu, Türkiye’nin bu görevi üstlenmesi durumunda terör tehdidi ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi. 

Savaş sebebi!
Türkiye’nin bu görev nedeniyle savaş tehlikesi başta olmak üzere bir çok sorunla karşılaşabileceğini ifade eden  Halaçoğlu, şu sorulara yanıt aranması gerektiğini söyledi: “Türkiye kontrol edecekse tampon bölgeye yapılacak saldırılarda Türkiye tampon bölgeyi korumak için karşılık verirse bir savaş sebebi olacak mı? Özellikle de komşular açısından. Nasıl önleyeceksiniz? Sınırınızda meydana gelen çatışmalara müdahil olamıyorsunuz, tampon bölge oluşturduğunuzda uçuşa yasak bölgedeki uçuşları nasıl durduracaksınız? Füzelerle durduramadığınıza göre uçaklarla durdurmak gerekiyor, savaşa sebebiyet verecek misiniz?”