Tanklar sınırda

Tanklar sınırda
Bölgedeki askeri hareketliliği izlemeye gelen vatandaşlar askerler tarafından uzaklaştırılırken, bazı bölücü yandaşları uyarıları dinlememesi üzerine jandarma ve polis ekipleri, biber gazı ile müdahale etti.

Tanklar sınırda

Suruç’un Alanyurt köyündeki bir eve düşen havan mermisi 3 kişiyi yaralayınca, sınırda hareketlilik arttı

Çatışmalar şiddetlendi
Kobanİ’de IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar yeniden şiddetlendi. Suriye tarafından atılan bir havan topu mermisi Suruç’un Mürşitpınar köyüne 1 kilometre uzağındaki boş araziye düştü. Patlama nedeniyle geniş bir alana yayılan şarapnel parçaları çevredeki basın mensuplarının araçlarına saplandı.

Karşılık verilecek
Olayda yaralanan olmazken, sınır hattında güvenlik önlemleri artırıldı. Tanklar ve diğer bazı zırhlı araçlar sınıra doğru harekete geçti. Tankların sınırda pozisyon aldığı belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı ise, havan mermileriyle ilgili angajman kuralları uygulanarak karşılık verildiğini açıkladı. 

Suriye’nin Ayn el-Arap kentinde Kürtlerle IŞİD militanları arasında süren çatışmalar sınırda tedirginliğe neden oldu. Suruç’un Alanyurt Köyü’nün 50-100 metre kuzeyindeki bir eve düşen havan mermisi ise 2’si erkek 3 vatandaşın hafif yaralanmasına neden olunca sınıra 35 tank sevk edildi. Tedirginlik önce Mürşitpınar Köyü’nde boş araziye düşen 2 havan mermisiyle başladı. Daha sonra Alanyurt Köyü’nde 3 vatandaş yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı, Şanlıurfa Suruç’a düşen havan mermilerine angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verildiğini açıkladı.  Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların Suruç ilçesine yakın sınır hattında şiddetlenmesi üzerine, bölgeye zırhlı araçlar sevk edildi. Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki Ayn el-Arap’ı tepeden gören Yumurtalık mevkisinde askeri hareketlilik gözleniyor. Çatışmaları izlemek üzere bölgeye gelen vatandaşlar askerler tarafından uzaklaştırıldı. Mürşitpınar Mahallesi’ndeki boş araziye havan mermisi düşmesi üzerine bölgedeki 35 tank, sınır bölgesine sevk edildi. Tankların bir süre hareket ettiği ve namluyu da Suriye tarafına çevirdiği görüldü. Suriye’deki çatışmalardan atıldığı değerlendirilen havan mermileri zaman zaman sınıra yakın bölgeye düşüyor. Bu arada bölgedeki önlemlerini artıran güvenlik güçleri, Ayn el-Arap’taki çatışmaları dürbünle takip ediyor. Evlerindeki eşyalarını almak için Ayn el-Arap’a geçmek isteyen Suriyeli Kürtlerin geçişine izin verilmiyor. Sınır kapısından geçen sağlık ekipleri de yaralıları Suruç ve Şanlıurfa’daki hastanelere götürüyor. Bu arada havan mermilerini bahane ederek sınıra yürümek isteyen, aralarında Diyarbakır eski Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir’in de bulunduğu PKK’lı gruba güvenlik güçleri müdahale etti. Güvenlik güçlerine havai fişek atarak, taşlarla saldıran gruptan bazıları gözaltına alındı.