Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enes İSLAMOĞULLARI

Enes İSLAMOĞULLARI

Tanrı öldürülüyormuş! Duydunuz mu?

Hatırlar mısınız?
 Bir Fatma Teyzecik vardı. Emekli din görevlisinin eşi Fatma Durmuş. Diyânet İşleri Başkanlığı’nın onayıyla basılan,  “İlâhilerle Hakk’a Çağrı” adını verdiği kitabında yazdığı şiirlerinden bir dörtlükte şöyle ifâde ediyordu duygularını Fatma Hanım Teyze:
 “Tayyip Allah yolunun bekçisidir. Tayyibi üzmek Allah’ı üzmektir. Sevenlerini üzmek de aynıdır. Suçun şiir değil, dini yaşaman.”
Muhtemelen hatırlamazsınız Fatma Hanım’ı! Peki ya eski AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser’i bilir misiniz?
Hızını alamayıp başvekil için,  “Biz Başbakanımızın aşığıyız. Başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamber gibidir”  diyerek meclis gündemine gelen ve istifa etmek zorunda kalan İsmail Bey.
Boş verin İsmail Efendi’yi, bilmeseniz de olur!
Ama TOKİ Başkanı Sayın Erdoğan Bayraktar’ın:  “Bize inanın, bak samimi söylüyorum belki burada söylemem doğru değil ama inanın bize Allah gönderiyor parayı” açıklamasına da bilmezsiniz mesela!
Kazlıçeşme’ye gelirken Muhsin Yazıcıoğlu’nu da yanlarında getiren AKP Üsküdar Belediyesinin, daha evvel hazırlattığı,  “Allah razı olsun böyle bir Başbakanımız var”  yazılı pankartı da görmemişsinizdir siz..
Haberiniz yoktur AKP Bursa milletvekili Hüseyin Şahin’in “Arkadaşlarım Sayın Başbakanımıza yakinen sorular sordular, elini sıktılar. Sayın Başbakanımıza dokunmak bile inanın bence ibadettir. Ben bunu söylüyorum” açıklamasından..
Rize’de Başbakan’ın katılacağı canlı yayının izleneceği televizyonun yere koymasına tepki göstererek, “Başbakanı Rize’de yatırdın yere, bütün Türkiye’ye izlettin. Böyle şey olur mu? Bu televizyon yerde olmaz, doğru iş yapın” diyen Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır’ı tanır mısınız siz?
Türkiye’nin “mübarek beldeleri” ni bilir misiniz? Rize, İstanbul ve Siirt’i.. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük liderinin doğmasına vesile olan bu üç şehri bilir misiniz, Egemen Bağış’ın bir çırpıda sıraladığı?
Tayyip Erdoğan sünnetlerini işittiniz mi hiç Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas tarafından tebliğ edilen? Ya çiçeği burnunda danışman Yiğit Bulut’un ‘Ata’ları..
Allah’ın kulu olmayı başvekilin kılı olmaya yeğleyen teyzeyi bütün memleket gördü! Ama  “AKP’ye üye olmanın, Tayyip Erdoğan’a nikâhla bağlanmak” olduğunu açıklayan AKP Mahalle Kadın Kolu Başkanı Nuran Yıldız Hanım gözünüzden kaçmıştır belki..
Siz bugüne kadar helâl ve haramın ne olduğunu ve paranın kimde olduğunun artık az çok bilinse de, imanın kimde olduğunun bilinmeyeceğine inanıyordunuz değil mi?
Yanılıyorsunuz! Daha geçenlerde bildirdi Müslüman Kardeşler Şeyhi Yusuf el Kardavi Erdoğan’ı protesto etmenin haram olduğunu..
Siz sandınız ki, bu ülkede Kelime-i Şahâdet getirmekle teslim olunur Allah’a! Oysa Kazlıçeşme’ye gitmenin farz-ı kifaye değil, farz-ı ayn hükmünde olduğundan haberiniz olacak mıydı AKP’li belediye başkanının oğlu, eski gençlik kolları başkanı İsmail Karaosmanoğlu söylemese?
Bir şarkıcı vardı, şarkı bile yaptı “ak yürekler seninle” diye. Dinlediniz mi? Şarkı mühim değil de, bu kardeşimizin kalbi AK Parti için atar,  “bütün yollar önce Allah’a, sonra başbakana çıkarmış” işittiniz mi?
26 Ağustos’ta yazmış Takvim yazarı Mehmet Akarca başbakanların türlerini. Bir tür var ki hiç sormayın, ‘Yüce Kattan Gönderilen’ tür:
 “Her yüzyılın başında bunlardan bir adedi öbür âlemden görevlendirilir! Memlekette ne eksikse tamamlar, sorunları giderir, akort yapar, ayarverir, hamur gibi yoğurur-pişirirler... 1900’lerin başında da, 2000’lerin başında da, belki kendilerinin bile haberi olmadan gönderilmişlerdir! Fâni dünyaya indirilmiş, ülkenin bir sonraki asra kadar bekasını temin için cepheye sürülmüş, koltuğa oturtulmuş ve çok yoğun-kutsal-tavizsiz bir mesai omuzlarına yüklenmiştir! Gönderildiği yere tekrar dönmüş olanının ardından minnetle rahmet okunur... Mevcuduna da şükran duygularıyla uzun ömürler dilenir bunların!”
Peki Atılgan Bayar! A Haber’in yayın danışmanı?! Akşam gazetesi eski yazarı Atılgan Bey,  “Erdoğan’ı halife olarak tanıyor ve biat ediyorum” diyor. Durmadan yola devam eden, Yiğit Bulut’tan da ileri atılan Atılgan Bayar’ın ne demek istediğini anladınız mı?
Boş verin siz bunları..
Tanrı öldürülüyormuş bu ülkede!
Duydunuz mu?

Yazarın Diğer Yazıları