Tantan: ABD, Orta Doğu'ya yerleşmek istiyor

Tantan: ABD, Orta Doğu'ya yerleşmek istiyor
Yurt Partisi lideri Tantan, ABD’nin İsrail’i kullanıp, bölgeyi kontrol altında tutmak istediğini söyledi. Tantan, “Körfez ülkelerinde üssü var, PKK üzerinden Suriye’de üs kurdu, Güney Kıbrıs’ta kurmak istiyor. Türkiye’de İncirlik üssü var" dedi.

Fatih ERBOZ / ANKARA

Türkiye'nin iç politikada ve dış politikada yaşadığı sorunlar her geçen gün toplumu da olumsuz etkilemeye başladı. Yurt Parti Genel Başkanı Sadettin Tantan, yeni hükümet sisteminin Türk toplumu ile çeliştiğini belirterek, "Karakteri özgürlük ve bağımsızlık olan bir toplumun bu sistem içerisinde elinin kolunun bağlanarak adeta köle gibi davranmasını beklemek yanıltıcı olur. Türk milleti kendi sorunlarını çözer, bilgilendirildiği takdirde bunu zaten fazlasıyla yapar" dedi.

Ancak ABD'nin Orta Doğu üzerinde kurduğu üslerle Rusya ve Çin'i kontrol altına almak için oluşturduğu üs ağlarını topluma kimsenin anlatmak istemediğini ifade eden Tantan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan halka dönmek istiyor ancak etrafındaki çıkar grupları bunu engelliyor. Halka bunu da anlatmıyor kimse. Dolayısıyla tek kişiye bağlı bu sistem tıkanır, halk kendi sistemini kurar. A partisi, B partisi demeden her aydının halka doğruları anlatması gerekiyor" diye konuştu.

ABD'nin İsrail'i kullanarak, Türkiye ve Körfez ülkelerini de buna ekleyerek Orta Doğu'yu kontrol altında tutmak istediğini söyleyen Tantan, şöyle devam etti: "ABD her geçen gün Orta Doğu'ya yerleşmek istiyor. Körfez ülkelerinde üssü var, PKK üzerinden Suriye'de üs kurdu, Güney Kıbrıs'ta üs kurmak istiyor. İngiliz üslerinden istifade ediyor ama yine de üs kurmak istiyor. Türkiye'de İncirlik üssü var. Irak'ta çok büyük üsleri var. Bu şekilde Orta Doğu üzerinden Doğu Akdeniz havzası üzerinde adeta bölgeyi kuşatıyor. Hazar havzası, Afrika ve Asya kıtalarını da içine alarak, Rusya ve Çin'i kontrol altına almak için çabalıyor. Bir taraftan da enerjiyi kontrol ediyor. Akdeniz havzasında hidrokarbon yatakları ile ilgili büyük şirketlerin faaliyetleri, ABD filosunun oraya gelmesi, Türkiye'nin oradan dışlanması hep bunları gösteriyor."

Sadettin Tantan, Türkiye'nin, jeopolitik, jeostratejik gücünü kullanamak yerine, küresel güçlere taşeronluk yaptığı için kaybettiğini bildirdi. Türkiye'de halkın bilinçlenmesi gerektiğini dile getiren Tantan, "Geçmişten bugüne kadar iktidarın politikası aynıydı. Yeni sistem ile Türkiye daha da kilitlendi. Bu sistem Türkiye'nin rejimini değiştiriyor. Denetim mekanizması kalktı. Serbest piyasa diyorlar ardından emir komuta altına girmiş bir ekonomik söylem ve uygulama var. Türkiye'nin bu küresel tehdit karşısında kendisini sorgulayarak yanlış ve eksikliklerini giderip, yeni bir siyasi, güvenlik, ekonomik anlamda yeni bir proje ile ortaya çıkması gerekiyor" dedi.

Bütün dünyada neoliberal sistemin çöktüğüne işaret eden Tantan, şunları anlattı: "Dünyada zenginler daha zenginleşip, yoksullar daha yoksullaşırken, bu sistemin tıkandığı ortaya çıktı. Türkiye'de ise hâlâ zenginler daha zengin, fakirin daha da fakirleşmesi var. İktidarın yanlış uygulamalarından kaynaklanan yolsuzlukların halka ödetilmesi söz konusu. Bu şekilde Türkiye yoluna devam edemez."

İktidarın kazanımlarını kaybetmek istemediğinin altını çizen Tantan, "İktidar bunları yapamıyor nedeni ise büyük bir servet ve çıkar tabanı oluştu. Büyük bir siyasi ve mali güce ulaştı. Bunu halka karşı kullanıyor. Kendi politikalarını tasvip etmeyenleri dışlıyor" şeklinde konuştu.