Tantan: Başkanlık sistemine geçilebilir

Tantan: Başkanlık sistemine geçilebilir
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ın seçilmesinin halkın iradesini yansıtmadığını belirterek, “Korkarım Meclis’te aritmetik yapı da değişebilir. Her şey olabilir, transfer olabilir mi, güç odakları her şeyi yaptırabilirler” dedi

Tantan, koalisyon hükümetinin kurulamaması halinde rejimin değişebileceğini söyledi. Başkanlık sistemine geçilmesinin yolunun açıldığını ifade eden Tantan, şunları söyledi: “Başkanlık sistemine geçmek için arzulanan birliktelik AKP-HDP ortaklığıdır. Çözüm süreci var. Orta Doğu’daki rejimlerin değişmesinde PKK’nın Türkiye’de siyasallaşması ve Kandil’le yoluna devam etmesine bakıldığında BOP’un gerçekleşmesi için başkanlık sistemine geçilmesi gerekiyor.” AKP adayının TBMM Başkanı seçilmesinin, Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozma iradesini ortaya koymadığını anlatan Tantan, ortak cumhurbaşkanı adayı çıkaran CHP ve MHP’nin birbirlerine düşman hale geldiklerine dikkat çekti. Tantan, “CHP ve MHP, cumhurbaşkanı seçiminde ortak aday çıkarmış iki parti, birbiriyle düşman oldu. CHP ve MHP nasıl karşı karşıya geldi, ağır sözler söylüyorlar, ne değişti?” dedi.

Şahsi çıkarlar önde

Seçim sonucunda ortaya çıkan TBMM tablosunun Türk siyasetinin tutsaklığının ifadesi olduğunu belirten Tantan,  televizyon ve gazeteler ile Batı odaklarının temsilcilerinin, kendilerini koruyabilecek koalisyon istediklerini vurguladı. Tantan şöyle dedi: “AKP-CHP, AKP-MHP gibi sürekli kamuoyu algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Ülkenin menfaatleri değil, şahsi menfaatler öne çıkıyor. Buradaki en büyük menfaat da Erdoğan’ın ve ailesinin yargılanmaması, geleceğini garanti altına alacak bir hükümetin kurulmasından yana olduğu gözüküyor. Erdoğan, üzerinde gücünün devam edeceği bir hükümetin kurulmasından yana.”