Tantan: Rakka'da tiyatro oynanıyor

Tantan: Rakka'da tiyatro oynanıyor
ABD'nin başlattığı Rakka operasyonunun yankıları kamuoyunda farklı yorumlara neden oldu. Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Rakka operasyonu'nun tiyatrodan başka bir şey olmadığını söyledi.

Fatih Erboz/ Yeniçağ

IŞİD, PKK, PYD ve diğer terör örgütlerinin de batılı servislerin kontrolünde olduğunu ifade eden Tantan, savaşıyormuş gibi yaparak kendi aralarında tiyatro oynadıklarını belirtti. Tantan, "Ölenler hep Müslümanlar, yoksullar, fakirler, garipler. Öldürenler de belli. Bu olaylardan silah satarak, enerjiye el koyarak zenginleşenler ortada. Oyun belli, maalesef kaybeden Türkiye. IŞİD, PYD kendi kontrollerinde. Bu silahlar PKK-PYD-YPG'ye mi veriliyor, kime veriliyor? Yeni bir devletin alt yapısı mı hazırlanıyor? Buradan bir şey çıkacak. Bize dönmüş vaziyette, biz içindeyiz, kaybeden taraftayız" dedi. Sadettin Tantan, özellikle bölgenin yönetilmesinde söz sahibi olmak isteyen ülkelerin de kendi arasında bir mücadele verdiklerinin bu operasyonun gerçekleşmesiyle anlaşıldığını ifade etti.

Suriye ve Irak'ta havza merkezli diplomasi, istihbarat ve gizli servis savaşları olduğunu anlatan Tantan, şunları kaydetti: "Ayrıca büyük şirketlerin kendi aralarında da pay savaşı var. Tamamen paylaşım operasyonu. Sadece Suriye ile ilgili değil, bölgeyle ilgili. Doğu Akdeniz havzası ile birlikte bölge kontrol altına alınamazsa Kafkasya, Karadeniz, Hazar havzası kıta merkezli kontrol altına alınamazsa zaten orada kontrol olmaz. Bu bölge çok hassas bir bölge. Mısır, Türkiye ve Suriye bölgenin kilit ülkeleri olarak gözükse de her üç ülke de birbirine güvenmiyor. Kendi aralarında da mücadele var. Yönetimleri de halka dayalı değil. Belli güç odaklarının elinde. Halkın da olanlardan haberi yok."  

PKK ve PYD'nin küresel güçlerin taşeronu olduğunu aktaran Tantan, "Burada olay PYD, PKK değil. Sadece burada değil, bundan sonra gelecek bölgelerde de zaten taşeron olarak kullanılacaklar. Bölgenin kime bırakılacağı belli aslında. Burada bakılması gereken bu coğrafyaya ileride kendisini gösterecek kin tohumları atılıyor. Halklar arasında, din ve mezhepsel açıdan kin ve nefret tohumları bırakılıyor" diye konuştu. Emperyal güçlerin bu bölgedeki en büyük katliamının kültürel varlıkların ortadan kaldırılması olduğunu dile getiren Tantan "Bu bölge insanlık tarihi açısından değerlendirildiğinde insanlık tarihi ortadan kaldırılıyor. Bunun için insanlar tehditle göçe zorlanıyor. Büyük bir işgalle insanlar katliam ve soykırıma uğradı. Yıllarca iç içe yaşayan insanlar birbirine düşman edildi" dedi. 

"TÜRKİYE KULLANILARAK HEM SURİYE, HEM IRAK DİZAYN EDİLİYOR"

"Bu ülke için mücadele eden, hayatları pahasına şehit olan evlatlar açısından değerlendirirsek olanlar, bu iktidarın yanlış politikaları sonucudur" diyen Sadettin Tantan, şunları kaydetti: "Siz yıllarca ABD'yi şikâyet ediyorsunuz, silah veriyorsunuz. Yıllarca PKK ve KCK'nın, Türkiye'den elde ettiği mal varlıklarına, maddiyatına neden el koymuyorsunuz? Terörist ile mücadeleye askere sevk ediyorsunuz, terörle mücadele etmiyorsunuz, sonra da şehit cenazelerinde boy gösteriyorsunuz. Sanki mücadele içindeymiş gibi yapıyorsunuz. Maddi varlıklarına el koyun, size doğrulttukları silahları nasıl satın alacaklar? Senin paranla seni vuruyor, esas tartışılması gereken bu. İktidar bunu tartışmıyor."

Rakka operasyonunda iktidarın ABD'yi şikâyet etmesinin hakkı olmadığını da aktaran Tantan, "Esas suçlu iktidar sahipleridir. Zamanında ABD'liler, ABD silahlı kuvvetleri, özel kuvvetleri, PKK ve YPG'yi eğitirken haykıranları duymadılar, o zaman sesleri çıkmadı. Gelinen noktada görünen o ki; Türkiye kullanılarak hem Suriye, hem Irak dizayn ediliyor. Bu da onun bir parçası" dedi. 

 

İlgili Haberler