Tantan: Tek adam için Türk gençliği yok edildi

Tantan: Tek adam için Türk gençliği yok edildi
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Türkiye'nin bu iktidarla kaybeden ülke konumundan çıkamadığını içinden geçtiğimiz süreçte de yanlışlarını sürdürdüğünü söyledi.

Fatih Erboz / ANKARA

İktidarın 15 yıllık icraatına bakıldığında tamamen hizmet edilen, kazanım içinde olan ülkelerin İsrail, ABD ve İngiltere olduğunu belirtti. "Ege adaları gitti, Kıbrıs'ta tehdit altındayız. Doğu Akdeniz havzasını kaybettik. İktidar konuşuyor da kendi sorumluluk alanındaki üsler konusunda bile yetkisi yok. NATO istihbaratının Türkiye'ye katkısı ne? NATO istihbaratının askeri kanadının konumu belli ama sivil istihbaratının yaptıkları konusunda ne biliyoruz? Konuşarak, insanları aldatarak bir yere gitme şansınız kalmadı" diyen Tantan, şöyle konuştu:

İktidar 2019 cumhurbaşkanlığı seçimine kendisini odakladı. Bu süreçte mali ve ekonomik anlamda ulufe dağıtıp halkı ve devleti borçlandırıyor.

"AKP iktidarı, 2019 seçimlerini hedef aldı, iç ve dış politikada bütün yatırımlarını bu hedef doğrultusunda şekillendiriyor. Kazanmak için her şeyi yapıyorlar. Türkiye'deki kurumsal yapının yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bu iktidar 2019 cumhurbaşkanlığı seçimine kendisini odaklamış vaziyette. Bu süreçte mali ve ekonomik anlamda ulufe dağıtıyor, halkı ve devleti borçlandırıyor.

Nereden geldiği belli olmayan sıcak parayla ekonomiyle krize ayak tutmaya çalışıyor. Siyasi anlamda ise sözüne güvenilmez, ne yapacağı belli olmayan konum içinde. Sistem çökmüş durumda. Başkanlık sistemine geçiş için anayasa referandumu yapıldı ama TBMM'ye ve milletvekillerine güvenilmiyor."

Hiçbir yerde yokuz. Bizim akrabalarımız, soydaşlarımız bizden bir şeyler bekliyorlar ama biz kendi içimizde parçalanmış durumdayız.

Sadettin Tantan, iktidarın kendi sistemini oluşturmak isterken, Türkiye'yi bir maceraya sürüklediğini ifade etti.

AKP'nin tek tip adam yetiştirmek için Türk gençliğinin geleceğini yok ettiğini görmediğini anlatan Tantan, şöyle devam etti: "Türkiye, büyük bir tehlike ile karşı karşıya. İslam coğrafyasındaki ekonomik, enerji çıkarları ve mali açıdan yaşanan kavgayı küresel mafya güçleri şekillendiriyor. Bu süreçte dik durması gereken Türkiye, taviz üstüne taviz vererek kaybediyor. İslam coğrafyasında Afrika'dan, Asya'ya Hazar havzasına kadar, Balkanlar'dan, Kafkasya'ya kadar ekonomik ve enerji savaşları var.

Türkiye akıllı hareket etseydi, küresel mafya zarar vermeden, kendini büyütebilirdi. Ege adalarını kaybettik, Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki haklarımızı kaybettik. Irak'ta, Suriye'de, Balkanlar ve Kafkasya'da kayıp içindeyiz. Hiçbir yerde yokuz. Bizim akrabalarımız, soydaşlarımız bizden bir şeyler bekliyorlar ama biz kendi içimizde parçalanmış durumdayız."