Tantan, "Türkiye, ABD-Rusya arasına sıkışmış halde"

Tantan, "Türkiye, ABD-Rusya arasına sıkışmış halde"
Türkiye'nin Suriye ve Libya politikasıyla baştan kaybettiğini söyleyen Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan, "Türkiye'yi yönetenler halkına gerçekleri söylemiyor" dedi.

Fatih Erboz / Yeniçağ

Sevr Antlaşması ile Osmanlı ordusunun 1. Dünya Savaşı'na giderken dağıtıldığını belirten Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, şunları söyledi: 

"Şimdi de etrafımız yangın yeri. 1. Dünya Savaşı döneminde olduğu gibi Türkiye yine dolu dolu bir enerji savaşı yaşıyor, terör örgütlerin, emperyal güçlerin tehdidi var. Kendi ordusunu, cehaleti ve kendisini kullanan yapıların katkısıyla içerden çökertmiş durumda. Sevr ile o günkü emperyal güçler Osmanlı ordusunu dağıtırken, Türk ordusunu içerden çökerten bugünkü siyasi zihniyet. Ayrıca onunla beraber hareket eden cemaat ve diğer yapılar. 1. Dünya Savaşı'na giderken Osmanlı ordusu dağıtılmıştı. Orta Doğu'da bugün devam eden bu çatışma ortamında Türk ordusu ne durumda?" Sadettin Tantan, referandumun da küresel sermayenin ülkelere egemen olmak için başlattığı hukuk savaşının bir sonucu olduğunu, bunun "Anayasayı değiştirip, benim kullanımıma sokacaksınız" mantığı içinde Türk milletine dayatılmak istendiğini ifade etti. Türkiye'nin içinden geçtiği süreçte muhalefet ve iktidarın bir araya gelerek Türk milletinin devletin kurumlarına destek vermesini sağlaması gerektiği vurgusunu yapan Tantan, şöyle devam etti: "Ardından bütün kurumların nitelikli insan yapısıyla, silah araç-gereç ile, teknolojik yapıyla kabiliyetlerinin güçlendirilmesi gerekiyor. Çok büyük paralarla referandum süreci yürütülüyor, devletin bütün imkânları kullanılıyor, Türkiye'nin ve Türk milletinin güvenliği ile ilgili tek kuruş harcama yapmıyor iktidar. İşin başka tarafı, bu tip mücadele yöntemleri büyük gizlilik içinde olur. Bunlar sürekli bağırıp, çağırıp hakaret ederek Türk diplomasisini de uluslararası alanda aşağılatıyor. Bu, aynı zamanda Türk kimliğinin de aşağılanması anlamına geliyor."

Türkiye ile Mısır ve İran yan yana gelse, ortak menfaatlerde uzlaşılsa sorunları aşabilecek güç de oluşabilir.  

Sadettin Tantan, PKK ve IŞİD terör örgütlerinin Türkiye'de eylem yapmamalarının da Batılı güç odaklarının Türkiye'deki arzularıyla doğru orantılı olduğunun anlaşıldığını kaydetti. "Bütün bu yapılar Batı emperyalizminin kontrolünde" diyen Tantan, şöyle devam etti: "Kargaşa ortamı AKP'yi zayıflatacağı için emperyalizm buna müsaade etmiyor. Türkiye'nin daha da iyi kullanılması, parçalanması ve coğrafyanın yeniden yapılanması için eylem yaptırılmıyor. Bu artık açık ve net. Böyle okunması gerekiyor. ABD'den ifade ediliyor, bunlar bizim müttefikimiz diye. IŞİD'i de kimin kurduğu ve desteklediği ve IŞİD aracılığıyla YPG ve PYD'nin nasıl kazanım elde ettiği, siyasi, toprak genişlemesi, mali ve ekonomik anlamda nasıl güçlendiği ortada."

Türkiye'nin terör örgütlerinin ve cemaatlerin tehdidi altındayken aynı zamanda ABD ve Rusya arasına sıkıştığını da belirten Tantan, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye, IŞİD, PKK, örgütlerin, cemaatlerin tehdidi altında. Küresel tehdit bakımından ABD ve onunla hareket eden ülkelerle, Rusya'nın arasına sıkışmış durumda. Mısır'da Sisi de ABD ve Rusya arasına sıkıştı. Halbuki Türkiye-Mısır-İran yan yana gelse ortak menfaatlerde uzlaşsalar bu sorunları aşabilecek gücü oluşturabilecekler. Katar'ı, Suudi Arabistan'ı katmıyoruz. Onların hanedanlıkların yaşaması için ABD'ye muhtaçlar. Mısır, Türkiye ve İran bu coğrafyanın uygarlık ve medeniyetlerin beşiği olduğu için kilit ülke. Kültürel geçmişleri çok önemli. Bu 3 ülkenin zayıf bırakılması emperyal güçlerin bu coğrafyaya hâkimiyetini daha da kolaylaştırır.

İlgili Haberler