Tantan: Türkiye’nin kırılma noktası 2015

Tantan: Türkiye’nin  kırılma noktası 2015
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, “Gündemi meşgul eden olaylar üçlü devlet yapılanmasının sonucudur. Koalisyon, çıkar çatışmasına girmiştir. Olay rant kavgasının bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır”dedi.

Tantan: Çatışma hukuki değil siyasi

Yurt Partisi lideri, “Eğer AKP, seçimde anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu sağlarsa Türkiye’nin üniter yapısı tartışmaya açılacaktır. Bunun sonucu da bölünmedir” dedi

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, iktidar cemaat çatışmasının ekonomik ve siyasi temelli olduğunu belirterek, konunun hukuki gösterilmesinin aldatmaca olduğunu ileri sürdü. Türkiye’nin tehlikeli bir süreçten geçtiğini vurgulayan Tantan, 2015 seçimlerinde bir kırılma yaşayacağını vurgulayarak şunları söyledi: “Bu kaçınılmazdır. Eğer AKP, anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu sağlarsa Türkiye’nin üniter yapısı tartışmaya açılacak, bunun muhtemel sonuçlardan biri de bölünme olacaktır. Alt yapısı yılladır hazırlanan süreç, bölgeyi dizayn etmek isteyen emperyalistler tarafından kısa bir zaman diliminde tamamlanacaktır. Bunun sonucunda Suriye sınırımız PKK-PYD’ye, Irak sınırımız ise PKK ve Barzani’ye teslim edilecektir. Bu gelişme, yurt içinde de tehlikeli sonuçlar doğurabilecek, Irak ve Suriye’de yaşanan derin çatışmaların Türkiye’de tekrarlanma hali ortaya çıkacaktır. Zayıf bir ihtimal olarak iktidarın, gerçeği görerek emperyal taleplere direnmesi halinde bu kez, masaya oturtulduğu güçler tarafından hem silahlı hem de mali ve ekonomik yönden tehdit altına alınacaktır. AKP iktidarı tarafından yıllardır sürdürülen politikalar nedeniyle başta bankacılık ve sigorta şirketleri olmak üzere stratejik bilgilerin depolandığı kurumların da yabancılaştırılması, Türkiye’de karışıklık kurgulamak isteyen güçlerin elini kolaylaştıracaktır. İktidarın bilinçli olarak sürdürdüğü gergin politikası, sadaka ekonomisi neticesinde, devlet kurumlarına, yöneticilerine ve siyasetçilere derin bir güvensizlik besleyen halk, milli güçlerin çöküşü engelleyecek çabalarına da yeterince destek veremeyecektir.”
Kumpastan çıkış vardır
Türkiye’nin ihanet sarmalından kurtulabileceğinin de altını çizen Tantan, şöyle devam etti: “Dolayısıyla, seçimler Türkiye’nin kaderiyle yakından ilgilidir. Ancak bu karamsar tabloya rağmen kumpastan çıkış vardır. Ülkenin yetiştirdiği nitelikli insanlar birleşerek, milli mücadele yıllarında olduğu gibi ülkesine ve devletine sahip çıkmalıdır. Başlatılacak bu hareket, bütün olumsuzlukları durdurabileceği gibi, ülkeyi içeriden ve dışarıdan kuşatan tehlikeleri de bertaraf edebilir.” Tantan, gündemi değerlendirirken, “Bugün gündemi meşgul eden olaylar ise daha önce de belirttiğimiz gibi üçlü devlet yapılanmasının bir sonucudur. Devletin altyapısını darmadağın eden ve kurumların içini boşaltan üçlü koalisyon, ekonomik temelli çıkar çatışmasına girmiştir. Durum her ne kadar hukuki mesele olarak izah edilmeye çalışılsa da olay tamamen kirli para ve rant ekonomisinin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.