"Teröristler, El Kaide'ye mensup"

"Teröristler, El Kaide'ye mensup"
"Teröristler, El Kaide'ye mensup"

Kerkük Valisi Necmettin Kerim: "Kerkük Emniyet Müdürlüğü'nün hedef alındığı patlamalarınardında El Kaide olduğuna dair bir ter

Kerkük Valisi Necmettin Kerim, "Kerkük Emniyet Müdürlüğü'nün hedef alındığı patlamaların ardında El Kaide olduğuna dairbir terörist şebekesi yakaladık ve bu şebeke üyeleri El Kaide terör örgütüne mensup olduklarını itiraf etti" dedi. Kerim, valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, gerçekleşen terör saldırısına katılan teröristlerden birini tutukladıklarını, yapılan sorgulamada, terör olayının El Kaide tarafından yapıldığını tespit ettiklerini söyledi.Kerkük polis ve emniyet mensuplarının bu olaylardan sonra büyük tepkileremaruz kalmasının çok yersiz ve zalimane bir davranış olduğunu belirten Kerim, Kerkük polis ekiplerinin 2003'ten beri bu uğurda binden fazla şehit verdiğini hatırlattı.Polis karakoluna yapılan saldırı sırasında karşı taraftan bir kişinin, patlamayı kameraya kaydettiğini ve Allahu Ekber diyerek bağırdığını gören vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildiğini kaydeden Kerim, "Onu etkisiz hale getirerek polise teslim eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.


Teröristler, El Kaide'ye mensup olduğunu itiraf etti

 

Kerim, gözaltına alınan kişinin sorgu sırasında itiraflarda bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

 

"Kerkük kentinde gerçekleşen ve onlarca masum insanın ölümüne neden olanolayların arkasında da terör örgütü El Kaide'nin de olduğunu söyledi. Kerkük Emniyet Müdürlüğü'nün hedef alındığı patlamaların ardında da El Kaide'nin olduğuna dair bir terörist şebekesi yakaladık ve bu şebeke üyeleri El Kaide terör örgütüne mensup olduklarını itiraf etti. Aynı zamanda Kerkük'teki Atlas Caddesinde meydana gelen son 2 bombalama olayında da parmakları olduğu itirafında bulundu. Gözaltına alınan teröristin yanında kendisine yardım eden 2 tane daha kişinin olduğunu itiraf etti. Onlar da Bağdat'ta yapılan operasyonda gözaltına alındılar. Canlı bombaların Arap asıllı Irak vatandaşı oldukları belirlendi."Kerkük vatandaşlarının sıkıntılarını anladıklarını ve bir an önce busıkıntıları gidermek için tedbirler aldıklarını vurgulayan Kerim şöyle konuştu:


"Sıkıntıları gidermek için gece gündüz emniyet mensuplarıyla çalışıyoruz. Kerkük'te maddi yardımda ve lojistik desteğe ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçlar arasında emniyet mensuplarının eğitilmesi konusu da dahil. Kerkük'te şu an 20 yaralı var. Diğer yaralılar Erbil ve Süleymaniye kentlerine tedavi için nakledildiler. Teröristlerin asıl amacı Kerkük Polis karakolunu ele geçirmek ve Tefsirat hapishanesindeki teröristleri serbest bırakmak."