Tarafsız gazetelere ambargoya tepki

Tarafsız gazetelere ambargoya tepki
THY'de Yeniçağ, Cumhuriyet, Sözcü, gibi gazetelerin bulunmamasına tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, durumu soru önergesiyle Meclis'e taşıdı.

Alp Eren Kaya / ANKARA

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Türk Hava Yolları'nda (THY) Yeniçağ, Cumhuriyet, Sözcü gibi gazetelerin bulunmamasına tepki gösterdi.

"THY, Varlık Fonu'na devredildiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da kendisini Varlık Fonu'na başkan olarak atadığı ve anti demokratik Meclis İç Tüzüğü nedeniyle yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanı'na soru önergesi veremediğimiz için basın yoluyla Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şu soruları soruyorum" diyen Antmen şunları söyledi:

"Hükümet yanlısı gazeteler THY uçuşlarında dağıtılırken neden toplam tirajları 500 bini bulan Sözcü, Cumhuriyet, Birgün ve Yeniçağ Gazeteleri dağıtılmamaktadır? Son 10 yılda THY, hem yurt içi hem yurt dışı uçuşlarda kaç tane Sabah, Yeni Şafak, Milat, Diriliş Postası ve Akit Gazetesini ücretsiz dağıttı? THY bu dağıtımlar için bu basın yayın organlarına ne kadar ödedi?

"YENİÇAĞ, SÖZCÜ VE CUMHURİYET OKUYUCULARI DA VERGİ VERİYOR"

Gazeteler arasında ayrım yapılması kabul edilemez. THY'de tirajı 300 bini geçen Sözcü gazetesi dağıtılmazken, bedava verilmesine rağmen okunmayan gazetelerin THY tarafından ücretsiz olarak dağıtılması hiçbir ülke tarihinde görülmemiş bir adaletsizlik ve eşitsizliktir. Sözcü, Birgün, Yeniçağ ve Cumhuriyet Gazeteleri okuyucuları vergi vermekte THY de bu vergilerle hizmet vermektedir.

Ancak bu gazete okuyucularının vergileriyle işletilen bir kurum, tirajı dahi olmayan, gerici, anayasa karşıtı birtakım yayın organlarına destek vermektedir. Gerçekleri yazan, halkın haber alma hakkını savunan, özgürlük, eşitlikçi ve çağdaş gazeteler Sözcü, Cumhuriyet, Birgün, Evrensel gibi gazeteler ise dağıtılmıyor. Bu asla kabul edilemez."