Tarihe sünger çektirmeyiz

Tarihe sünger çektirmeyiz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde Belediye Başkanı Niyazi Tezcan’ı makamında ziyaretinin ardından halka hitap etti.

Tarihe sünger çektirmeyiz

“Dumlupınar’ın kocaman bir yüreği, aşılmaz, geçilmez, yenilmez güçlü bir iradesi vardır” diyen Bahçeli, şöyle dedi: “Burada Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış, ana fikri şekillenmiştir. Burada bağımsızlığımızın manifestosu kanla yazılmıştır.Türk milleti destansı bir mücadele azmiyle vatanına sahip çıkmıştır. Bağımsızlık, Dumlupınar semalarından Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar dalga dalga yayılmıştır.” 30 Ekim 1918 tarihinde Mondros Limanı’nda imzalanan “teslimiyet belgesi” ile 10 Ağustos 1920’de kaleme alınan Sevr ihanetinin Dumlupınar’da yakıldığını belirten Bahçeli, şöyle konuştu: “Türk milleti kendi kaderine bizzat hakim olacağını, geleceğine bizzat kendisinin yön vereceğini canının kefaretiyle göstermiştir. Buradan yeni Türkiye Cumhuriyeti, cemre gibi yüreklere düşmüş, parlayan güneş gibi milli ruhları ısıtmıştır. 92 yıl evvel, Türk milletinin tutsak alınamayacağı, vatanından çıkarılamayacağı açıkça ispatlanmış, açıkça ilan edilmiştir.”  “Şehitlerin gazilerin mirasını kötüleyenlere, ’yeni’diyerek 30 Ağustos’un üzerine sünger çekmeye çalışanlara Türk milleti izin vermeyecektir” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:  

“Taarruz ruhu, taarruz tecrübesi bu milletin sinesinde hala kor gibi durmaktadır. Tekrar eski karanlık günler yeşerirse, bu ruh önümüzü aydınlatacak, bir kez daha bağımsızlığımızın koruyucusu olacaktır.Kendilerine bir milletin geleceği emanet edilen adamlar, milletin kuvvet ve gücünü yalnız ve ancak yine milletin gerçek ve kabul edilir yararlar elde etmesi yolunda kullanmakla sorumlu olduklarını bir an hatırlarından çıkarmamalıdırlar. Bu adamlar düşünmelidirler ki, bir memleketi ele geçirip işgal etmek, o memleketlerin sahiplerine hükmetmek için yeterli değildir. Bir milletin ruhu baskı altına alınmadıkça ve iradesi kırılmadıkça, o millete hükmetmenin imkânı yoktur.”