“TarIhIn en temiz Şampiyonluğu”

“TarIhIn en temiz Şampiyonluğu”
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Çaykur Rizespor maçı sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyeceklerini belirterek, çok büyük bir mücadeleden analarının ak sütü gibi helal bir kupa ile çıkacaklarını söyledi.

Tecrübeli çalıştırıcı, “Gururluyuz, mutluyuz. Çıktık açık alınla” dedi

Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Ersun Yanal, çok önemli bir şampiyonluk kazandıklarını belirterek, “Kenetlendik ve tarihin en temiz şampiyonluğunu kazandık. Çıktık açık alınla. Kupa bizim anamızın ak sütü kadar helal. Hak ettik ve hedefe ulaştık” dedi. Çaykur Rizespor’dan 1 puan aldıkları takdirde ilk defa dünyada bir takımın kadın ve çocuk taraftarlar önünde mutlu sona ulaşacağına dikkat çeken teknik direktör Ersun Yanal, şöyle konuştu: “Fenerbahçe ilklerin takımıdır. Bizim kadın ve çocuk taraftarlarımız da stadda mükemmel bir ambians oluşturuyor. Çaykur Rizespor karşısına da her zamanki gibi 3 puan için çıkacağız. Rakibimizin ligdeki durumu biraz kritik. Bu nedenle mutlaka kazanmak isteyecekler. Ancak biz Fenerbahçeyiz ve artık matematiksel olarak bu işi bitirmek istiyoruz. Şampiyonluk başkanımız Aziz Yıldırım’a armağan olsun.” 

Kupa sürprizi
Öte yandan bitime 4 hafta kala şampiyonluk şarkıları söylemeye başlayan Fenerbahçe, bu hafta tur için de hazırlıkları son aşamaya getirdi. Çaykur Rizespor maçı sonrası şampiyonluk coşkusu yaşayacak olan sarı-lacivertliler, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bu sezonun şampiyonluk kupası bu maçta gelmeyeceği için turu 2010-2011 sezonunda elde edilen şampiyonluğun kupasıyla atacaklar. Maç biter bitmez, kupa müzeden stada getirilecek. Futbolcular önce kupayla kadın ve çocukların doldurduğu tribünlerin önünde bütün stadı dolaşacak, sonra da orta yuvarlağa gelecek. Başkan Aziz Yıldırım da cezalı olmasına rağmen şampiyonluk kutlamasına katılacak ve futbolcularla birlikte santrada coşkuya ortak olacak. 3 Temmuz sürecinde yıpranan ve önümüzdeki günlerde cezaevine girmesi beklenen başkan Yıldırım böylece belirli çevrelere mesaj da vermiş olacak.

Günay olmadan ilk defa
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısı, yarın yapılacak. Divan Kurulu toplantısının, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde saat 10.30’da gerçekleştirileceği bildirildi. Sarı-lacivertli kulüpte divan kurulu, eski divan kurulu başkanı Yüksel Günay’ın vefatının ardından ilk kez toplanacak. Toplantıda, Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçimi için tarihin de açıklanması bekleniyor.

Kanarya doludizgin
Fenerbahçe, Rizespor maçının hazırlıklarına dün sabah yaptığı idmanla devam etti. Can Bartu Tesisleri’nde, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana futbolcular, koşu ve ısınma hareketleri ile başladı. İki gruba ayrılan sarı-lacivertli oyuncular, 5’e 2 top kapma ve pas çalışması yaptı. Antrenman, yarım sahada yapılan taktik maçının ardından sona erdi. Fenerbahçe’nin antrenmanına sakatlığı devam eden Egemen katılmazken, önceki gün ayağına darbe alan Salih idmana çıkmadı.

Alves’in gözü şaşırttı
Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Alves’in dünkü idmanda gözünün şişmiş ve kapalı oluşu dikkat çekti. Portekizli futbolcunun bu halini görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Ancak gerçek daha sonra anlaşıldı. Başarılı stoperin gözünün enfeksiyon kaptığı ve bu nedenle şiştiği öğrenildi. 
Sarı-lacivertli futbolcu, Rize maçında takımdaki yerini alacak. Faruk MALİK