Şehitlere gözyaşı

Şehitlere gözyaşı
Hain saldırı sonucu şehit edilen emniyet müdür yardımcısı ve başkomiser için düzenlenen cenaze töreni yürekleri yaktı

Şehitlere gözyaşı

Bingöl’de teröristlerce şehit edilen Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin’in cenazesi Ankara’ya, Başkomiser Hatipoğlu’nun cenazesi ise Amasya’ya götürüldü. 

Bugün toprağa veriliyor
Şahin’in cenazesi Kocatepe Camii’nde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Başkomiser Hatipoğlu bugün düzenlenecek törenden sonra toprağa verilecek.

Bingöl’de önceki gece PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit edilen Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu için cenaze töreni düzenlendi. Bingöl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, saldırı nedeniyle tüm halkın yüreğine ateş düştüğünü, en büyük acıyı ise şehit ailelerinin yaşadığını söyledi. “Bu şehitlerimize sıkılan kurşunlar halkımıza, milletimize, ülkemizin huzuruna, barışına ve kardeşliğine sıkılan kurşunlardır” ifadesini kullanan Yılmaz, şöyle dedi: “Bunu yapan hainler, şahıs olarak bu şehitlerimizle derdi olan kişiler değil aslında. Toplumumuzun huzuruyla, ülkemizin geleceğiyle sorunlu olan kişilerdir. Bunlara karşı da hep birlikte dimdik ayakta duracağız. Ülkemizi nereye taşımak istiyorlarsa biz bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Şehitlerimizin anısına yakışan da budur. Hiç bir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. Hiç bir zaman ülkenin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini bozamayacaklar. Ne pahasına olursa olsun ülkemiz geleceğe yürüyecek.” Şehit yakınlarının da katıldığı cenaze töreninin ardından Bingöl Müftüsü Mecit Can, cenaze namazı kıldırarak şehitler için dua okudu. Törende şehit yakınlarını, şehitlerin meslektaşları teskin etti. Ankara’ya getirilen  Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı cenaze töreninin ardından Şehit Şahin, Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.
Ailesini getirecekti
Bingöl’de emniyet müdürüne yönelik saldırıda şehit edilen başkomiser Hüseyin Hatipoğlu’nun Amasya’daki babaevinde yas var. Şehidin merkez Hızırpaşa Mahallesi’ndeki babaevine gelen Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve beraberindekiler, aileye acı haberi sağlık görevlileri eşliğinde verdi. Haberi alan anne Adeviye ve baba İlyas Hatipoğlu, gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçiren anne Adeviye Hatipoğlu’na sağlık görevlileri müdahale etti. Anne Hatipoğlu, “Yavrumla biri beni konuştursun. Yavrum benim. Daha yeni konuşmuştuk” diye feryat etti.
Şehidin eşi Sibel Hatipoğlu’nun kızı Yaren Elvan ile bayram izni için Ordu’da annesinin yanında olduğu, başkomiser Hatipoğlu’nun hafta sonu gelip eşini ve çocuğunu Bingöl’e götürmek için plan yaptığı öğrenildi.

Yeni müdür atandı
Saldırıda ağır yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’in tedavisi ise Ankara Numune Hastanesi’nde yoğun bakımda devam ediyor. Bu arada Ürker’in yerine Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Süleyman Pamuk’un Bingöl Emniyet Müdürü olarak atandığı bildirildi. Evli ve 2 çocuk babası olan 51 yaşındaki Pamuk, önceki gece Bingöl’e giderek görevine başladı.