Yangın Var

Yangın Var

Yangın Var

Bitime 5 hafta kala 11’nci sıradaki Sivasspor bile küme düşebilir...

Bitime 5 hafta kala 11’nci sıradaki Sivasspor bile küme düşebilir...

 

8 TAKIM KORKU TÜNELİNDE

 

Spor Toto Süper Lig’de 29. hafta maçları geride kalırken, zirvede Galatasaray ve Fenerbahçe şampiyonluğun en büyük adayları durumundalar. Ancak dipte 37 puanın altındaki ekipler ise kaynar kazanın içinden çıkma savaşı veriyor. Ligin bitimine 5 hafta kalmasına rağmen, şu anda Avrupa kupalarına oynayan ve ilk yarıyı 23 puanla 15. sırada bitiren Kayserispor’un dışındaki 8 takım sezon başından beri düşme korkusu yaşıyorlar. 2. yarıyla birlikte heyecanın doruğa çıktığı ligin dibindeki mücadelede takımlar birbirlerinden kopmazken, 11. sıradaki Sivasspor ile 17 sıradaki Orduspor arasında neredeyse 2 maçlık fark bulunuyor.

 


Vural farkı

 


Geride kalan 29. haftada ateş hattındaki takımlardan en karlı çıkan ekipler, İstanbul BB.’yi yenen Elazığ ve Kasımpaşayı geçen Akhisar Bld. oldu. Ligin ilk yarısını 18. ve 16. sırada bitiren bu iki ekipten Gakkoşlar biraz daha rahatlarken, puanını 32’ye çıkartan Ege ekibi de umudunu sürdürdü. Yıllardır böylesine mücedelenin yaşanmadığı ligde bu sezon ilk yarı ve 2. yarı performanslarına göre en iyi çıkış yapan takım, Kayserispor’un dışında Elazığspor oldu. Yılmaz Vural’ın ekibi ilk yarı 17 maçta 16 puan toplarken, 2. devrede 12 müsabakada hanesine 19 puan yazdırarak önemli bir çıkış yaptı. Ancak kalan maçlarda kötü bir fikstür avantajına sahip.

 


3 hoca değiştirdi

 


Süper Lig’in en kötü performansını 3 ayrı teknik direktörle oynayan Mersin İY. sergiledi. Sonuncu sıradaki Akdeniz temsilcisi, 2. yarıda sadece 1 galibiyet aldı. 2. yarıda en büyük sürpriz üste tırmanan Kayseri’nin tersine Orduspor’dan geldi. Haftalarca Galatasaray’ı takip eden ve liderlik fırsatı bile yakalayan Karadeniz ekibi, 2. yarıda sadece 2 galibiyet alarak küme düşme hattına yerleşti. Ayrıca İstanbul BB. ile ilk yarıda 4 büyüklerden 10 puan alan Karabük de aynı hüsranı yaşadı. Bu iki takım da 2’şer galibiyet aldı. Bu arada büyükler arasına adını yazdıran Trabzonspor ise son Ordu galibiyetiyle rahatladı. Küme düşecek takımları dipteki ekiplerin birbirleriyle yapacağı son 90 dakikalar belirleyecek.