“Tartar” dişinizin sinsi düşmanı

“Tartar” dişinizin  sinsi düşmanı
Diş fırçalandıktan hemen sonra ortaya çıkan plaklar 24 saat içinde temizlenmezse tartara dönüşebiliyor.Ağız yüzeyinin tamamına ulaşamayan diş fırçası ise tek başına etki sağlamıyor. Bu nedenle diş ipi ve ağız bakım ürünlerinin de kullanılması gerekiyor.

Çürüklerin ve dişeti hastalıklarının sebebi olan plak, yiyecek artıklarından ve bakterilerden oluşan, yapışkan ve renksiz bir bakteri tabakasıdır. Bu plak tabakalarının diş üzerinde tutunması 24 saat alır, yani plaklar 24 saat temizlenmeyince diş taşına (tartar) dönüşür. Bakteri plağının 1 milimetre küpünde 3 milyon bakteri yaşıyor. Bu da ağzınızdaki bakteri sayısının dünyadaki insan popülasyonundan fazla olması anlamına geliyor. Sadece diş fırçalamak, ağızdaki bakterilerden kurtulmaya yetmez, plak oluşumu diş fırçaladıktan hemen sonra başlıyor. Fırçalamak dişlerinizi temiz hissetmenizi sağlayabilir ancak kötü bakteriler, ağzınızın kalanında yaşamaya devam ediyor. Dişler ağız yüzeyinin sadece yüzde 25’ini kapladığından, ne kadar iyi fırçalanırsa fırçalansın kalan yüzde 75’lik ağız yüzeyi fırça ve diş ipi ile yapılan temizlikten sınırlı fayda sağlar ve ulaşılamayan yüzeylerdeki bakteriler hızla çoğalarak dişlerin üzerine ve  tüm ağıza yeniden yayılırlar. Bu nedenle, bakteri plağına karşı etkili ve sürekli kullanıma uygun bir ağız bakım ürünü ile ağzı çalkalamak, fırça ve diş ipinin ulaşamadığı yüzeylerin de temizlenmesini sağlar.

Yatmadan bakım yapın
Uyuduğunuzda ağzınız kuru olduğu için savunmasız kalır. Bu kuruluk, plak ve bakterilere çoğalma ortamı hazırlar. Yatmadan önce bakteri plağına karşı etkili bir ağız bakımı yapmak, gece boyu plak ve bakterilerden korur.