Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Taşdelenler...

Odatv ve Halktv arasında aylardır süren gerginlik, Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'in yazıları ile yeniden parladı. Her şeyden önce Odatv'nin hakkını teslim etmeliyim. Bugüne kadar Halktv konusunda yazdıkları haberciliğin gereği olduğu gibi, Halktv'deki haksızlıkları ve gelişmeleri yayınlayarak uyarı görevlerini yerine getirdiler. Yalçın Bayer'in yazılarına atıf yapmaları da haberdir. Bayer'in tecrübesini tartışacak değilim. Ancak Prof. Dr. Musa Taşdelen ve Av. Mehmet Taşdelen için yazdıkları baştan sona yanlıştır. Yalçın Bayer'e söz konusu yanlış haberleri götüren kaynak bellidir. Ve Ergenekon kumpasında "gizli tanık" sıfatı taşıyan kişilerdir. 30 yıldır yakından tanıdığım Taşdelen ailesinin büyüğü merhum Abdullah Hoca, uzun yıllar Beyoğlu Şehsuvar Camii, Yeraltı Camii, Emin Camii, Arap Camii, Fatih Konak ve 18 yıl da Üsküdar Aziz Mahmut Hüdai Camii'nde imam hatip olarak görev yaptı. Aziz Mahmut Hüdai Vakfı'nın kurucuları arasındadır. 12 Eylül'ün en karanlık günlerinde minberde Kenan Evren'i eleştirmiştir. Yine Cuma hutbesinde Türkiye'de Türk milliyetçiliği yapmanın farz olduğunu haykırmıştır. Kelam dersleri vermiştir.

 FETÖ'nün palazlanmaya başladığı günlerde "Sümüklü Cahil" diyerek özellikle gençlerin devşirilmelerine karşı mücadele etmiştir. Abdullah Hoca'nın küçük oğlu Av. Mehmet Taşdelen'i, İstanbul Hukuk Fakültesi öğrencisi iken tanıdım. Ülkücü gençlere çengel atan FETÖ'ye karşı 80-90'lı yıllarda baş kaldırıp yüzlerce öğrenciyi kurtardı. Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanlığı, MHP'de İstanbul İlk Başkan Yardımcılığı, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemlerde de o yıllar cemaat denilip, kutsanan FETÖ'nün CIA ajanı olduğunu iddia edenlerdendir. Ergenekon kumpasında avukatlık yapmıştır. Danıştay cinayetlerinin aydınlatılması için çaba sarf etmiştir. Alparslan Aslan'ın FETÖ ile iltisakını ilk açıklayan kişidir. Danıştay cinayetlerinin azmettiricisi Salih Kunter'in Fetullah'a yakınlığını Silivri duruşmalarında ortaya çıkardığı için şimdi tutuklu olan FETÖ'nün hakim ve savcılarını çıldırtmıştır.

Silivri'de kurulan "Gizli Tanık" rezaletini de Av. Vural Ergül ile beraber ortaya çıkarıp, gizli tanık İlker Alpkaya'yı fash edenlerdendir. İlker Alpkaya'yı Zekeriya Öz'e götürenlerin de kendisini Alevi Dedesi olarak tanıtmaya çalışan, Alevilikle ilgisi olmayan muhteris Mehmet Said Doğan olduğunu da açıklamıştır. Av. Mehmet Taşdelen ülkücüdür. Dava adamıdır. FETÖ ile kol kola olunan dönemlerde FETÖ'ye karşı en sert tavrı takındığı için de kumpaslarla karşı karşıya gelmiştir. Son olarak oğlu Göktürk'ü yanına alıp 'Adalet Yürüyüşü'nde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber yürüyerek adalet arayışına destek vermiştir. Bir çok medya kuruluşunda olduğu gibi Halktv'de de bu görüntüler yayınlandığı için, Halktv ile arası iyi olmayan Yalçın Bayer'e verilen yanlış bilgiler yüzünden hedef haline getirilmiştir. Sadece Av. Taşdelen değil ağabeyi Prof. Dr. Musa Taşdelen'le ilgili de yalan-yanlış bilgilerle ABD'ye kaçtığı iftirası atılmıştır. Musa Hoca, Sakarya Üniversitesi'nde Sosyoloji Ana Bilim Dalındadır. TÜBİTAK bursu ile 1 yıllığına ABD'ye gitmiş ve görev süresi 31 Ağustos'ta sona erecektir. İddia edildiği gibi 4 Temmuz değildir. Danıştay cinayeti ile bağlantı iftirası külliyen yalandır. Biletini almış, 1 Eylül'de Türkiye'de olacaktır.

 Öğrenciliğinden beri bilinçli Müslümandır. Milliyetçi-Ülkücüdür. Toroslarda konar-göçer ve Türkmen obaları üzerine yaptığı saha çalışmalarına tanık oldum. Kitapları, makaleleri ortadadır. Ailece yıllarca FETÖ ile mücadele eden Taşdelen ailesinden FETÖ'nün artıkları intikam almak için fırsat kolluyor. Bugüne kadar toz zerresi kadar iz bulunsa Taşdelenlerin üzerine çullanırlardı. At izinin it izine karışmasının yüzlerce örneğinden biri olan bu vakada gizli tanık ifadeleri ve intikam duygusuyla yapılan ihbarlarla bir yere varılamayacağını aslında en iyi Yalçın Bayar bilir. Yanlış algıdan kaynaklandığını düşündüğüm bu olayda Taşdelenler için her türlü kefaleti tereddütsüz üstlenirim. FETÖ'nün ayak oyunu bitmez. Herkes uyanık olmalı. Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Ancak geç gelen adalet de adalet olmaktan çıkar. Vesselam...

Yazarın Diğer Yazıları