Taşeron işçiler artık insanca yaşam istiyor

Taşeron işçiler artık insanca yaşam istiyor
DİSK/ Enerji Sen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı taşeron İstanbul Personel Yönetim (İSPER) A.Ş.’de çalışan enerji işçilerinin sorunlarına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

Sahadaki işçilerin iş yükünün giderek arttığına dikkat çekilen açıklamada, şirkete verilen dilekçe okundu.

Açıklamada, “Ortak Sayaç Okuma projesinden kaynaklı artan ağır iş yükü, sahada eksik personelle çalışılması, 32 lira yemek ücretinin verilmesi ve masa başı şeflerinin sahayı tanımamalarından kaynaklı işlerin aksamasına ve sahada çalışan personellerin yeterli beslenemedikleri için fiziksel- zihinsel bitkinliğe, ağır iş yükünden kaynaklı kronik hastalıklara ve iş kazalarına sebebiyet vermiştir. Daha önce sahadan aldığımız verilerle hazırlamış olduğumuz rapor bu durumun somut göstergesidir” denildi.

Açıklamada, şu taleplere yer verildi:

Günlük iş sayısı, gece saat 00.00 yerine akşam en geç saat 21.00’da atılmalıdır.

Bakanlığın 1 Ocak 2023 tarihinde açıkladığı 118 TL olan yemek ücretinin geriye dönük olarak ocak ayı itibarıyla ile uygulanarak farklar işçilere verilmelidir.

Sahada çalışan personeller için yemek ücreti haricinde çay, su, tuvalet gibi ihtiyaçların karşılanabilmesi için günlük 50TL sokak harcırahı verilmelidir.

Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamış olduğu 1000 TL yakacak yardımının personellere uygulanmalıdır.

Sosyal, bayram, doğal afet, doğum, ölüm, iş kazası, evlenme, eğitim gibi yardımlar günümüze uygun revize edilmeli ve bunlara ek olarak giyim yardımları yapılmalıdır.

İSPER A.Ş çatısı altında çalışan özellikle ofis çalışanı ve bölge yöneticisi enerji işçilerine mesai yaptıkları zaman mesai ücretleri ödenmemektedir. Bu durumun düzeltilmesi ve mesai ücretlerinin ödenmesi gerekmektedir.

Taban ücret; sosyal ve diğer haklar haricinde en az 14 bin TL olmalı ve 120 gün ikramiye uygulanmalıdır.

Kaynak: BirGün

İlgili Haberler