Taşeronu bırak Kürdistan’a bak

Taşeronu bırak Kürdistan’a bak
MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, ABD’nin hazırladığı IŞİD koalisyonu ve yapılan savaş hazırlıklarının taşıdığı riskler hakkında açıklamarlada bulundu.

Taşeronu bırak Kürdistan’a bak

Çetin, AKP hükümetinin basiretsiz dış politikası Türkiye’nin güvenliğini riske attığını ve terör örgütlerinin yanı sıra büyük devletlerin hedefi haline getirdiğini belirtti. IŞİD’in kendisine karşı harekete geçmemesi için Türkiye’ye şantaj yaptığı ve terörist eylemlerle tehdit ettiğinin bilindiğini vurgulayan Çetin, “Türkiye’ye Orta Doğu’nun jandarması rolünü vermek için AKP hükümetinin sırtını sıvazlayan ABD, bir taraftan da Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu’nun İhvan ve El Nusra gibi bağlantılarını kullanarak terör destekçiliği suçlamalarıyla şantajda bulunmaktadır” dedi. 

Teröristlerin sığınma evi
Tayyip Erdoğan’ın Katar dönüşü yaptığı son açıklamalara değinen Çetin, Katar gibi bir ülkenin dahi rahatsız olduğu terör örgütü yöneticilerine Türkiye’nin kapılarını açan Tayyip Erdoğan’ın, ülkeyi teröristlerin sığınma evine çevirdiğini savundu. Çetin, ABD’nin Ankara eski büyükelçisi Ricciardone’nin, Türkiye’nin Suriye’deki bazı muhalif gruplara yardım ettiği ve yaptıkları uyarılara rağmen birlikte çalıştıklarına dair sözlerinin derhal Başbakan Davutoğlu ve hükümetince açıklığa kavuşturulması gerektiğini kaydetti. Çetin, 1 Mart tezkeresinde milli hassasiyetlerin direnci konusunda tecrübe kazanan AKP hükümeti ve ABD’nin, IŞİD’e karşı kurulan ittifaka Türkiye’yi gizli müttefik olarak yazdıklarını belirtti. Çetin, AKP’nin dış politikasının iflas ettiğini, ABD ve IŞİD’in kıskacında can verdiğini kaydetti. Çetin, IŞİD’e karşı yapılan savaş hazırlıklarının arka planında Kürdistan’ı kurma niyetlerinin olduğunu vurguladı. 

BOP projesi için
Çetin, ABD’nin BOP’u gerçekleştirmek için Orta Doğu’nun merkezine Kürdistan kurmaya çalıştığına dikkat çekti. Çetin, eski yapıyı darmadağın ederek yıkmak üzere sahaya sürülen IŞİD örgütünün aslında bir taşeron olduğunu ve Kürdistan projesi için orada Türkmenler gibi istenmeyen etnik grupları temizlemek ve dağınık Kürt grupları birleştirmek için görevlendirildiğini kaydetti. Çetin, AKP hükümetinin ABD ile ikinci bir  pazarlığının yanı sıra tehdit ve şantajla IŞİD ittifakına örtülü bir şekilde girdiğini,  PKK ve uzantısı terör örgütleriyle ilgili yeterli hassasiyeti göstermeyerek asıl hayati hatayı yaptığını vurguladı.