Kuş gribi salgını yeniden Avrupa’yı tehdit ediyor

Kuş gribi salgını yeniden Avrupa’yı tehdit ediyor
Geçtiğimiz hafta Almanya’da 31 bin hindi, kuş gribi şüphesiyle itlaf edilmişti. İngiltere ve Hollanda’da benzer vakaların görülmesi üzerine Avrupa Komisyonu harekete geçti İnsana da geçebilir

Avrupa Komisyonu Hollanda’daki bir tavuk çiftliğinde kuş gribinin bulaşıcı bir türünün ortaya çıkmasının ardından acil önlemleri görüşmek üzere toplanıyor. Hollanda hükümeti H5N8 adlı kuş gribi virüsünün insanlara geçme potansiyelinin de olduğunu açıkladı. Yetkililer Hekendorp köyündeki 150 bin tavuğu itlaf etmeye başladı. Hollanda hükümetinin açıklamasında “Kuş gribinin bu hayli bulaşıcı çeşidi. kuşların yaşamı açısından çok tehlikeli” denildi.

Ördekler itlaf ediliyor
Avrupa’yı telaşlandıran salgın, uzun aradan sonra ilk kez geçen hafta Almanya’da bir hindi çiftliğinde görülmüştü. Dün ise, İngiltere Çevre, Gıda ve Kırsal İşler Dairesi, ülkenin kuzey doğusundaki East Yorkshire bölgesinde bulunan bir ördek üretim çiftliğinde kuş gribi virüsünün görüldüğünü doğruladı. Açıklamada, ölümcül virüsün görüldüğü çiftlikteki tüm kanatlıların itlaf edileceği ve çiftliğin etrafında 10 kilometrelik alanın yasaklı bölge ilan edildiği duyuruldu.