Tatil 9 gün olsun!

Tatil 9 gün olsun!
Bu yıl ramazanın temmuz ayına denk gelmesiyle, sektörde oluşan yüzde 60’lık kaybı kapatmak isteyen turizmciler, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını istiyor

Turizmin en hareketli olduğu temmuz ayı ile ramazanın denk gelmesi turizm sektörü için iyi olmadı. Birçok kişi oruçlu olduğu için bu ay içinde tatile çıkmaz ve planlarını daha ileriye ötelerken, otellerde yarı kapasiteyle çalıştı. Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, sektörün her zaman bir gün fazla tatil beklentisi içinde bulunduğunu, şu an için devam eden rezervasyonların iyi olduğunu ancak 9 gün tatil olması halinde turizmin daha da canlanacağını söyledi. Yurt içinde birçok otelin ramazan ayı için hazırlık yaptığını, iftar, sahur ve ramazan eğlencesi programları  düzenlediğini kaydeden Polatoğlu, “Yerli turiste yönelik bu aktivitelere rağmen ramazan dönemi turizmi çok etkiliyor. Ağustos ayı ile karşılaştıracak olursak yüzde 60 oranında bir kayıp söz konusu. Bunu dengelemek için çalışıyoruz. Bu sıkıntıların bir nebze olsun azaltılması ve sektörün ekonomik olarak rahatlaması için tatilin 9 gün olmasını ve bir an önce bunun karara bağlanmasını bekliyoruz. Böylelikle resmi tatilin netleşmesini bekleyen yerli turistler de rezervasyonlarını yaptırabilir ancak çıkan karara da saygı göstereceğiz.” 

Otogarlar doldu
Bayramın 28 Temmuz’da başlayıp 30 Temmuz’da sona ereceğini kaydeden Polatoğlu, “Bayram tatili hafta sonuyla beraber 5 gün görünse de çoğu insan iznini katarak 9 güne tamamlıyor. Resmi tatil uzatılırsa talep daha da artar. Uzun tatilde herkes bir yere gitmek, gezmek ister. Sektörün de bayram edebilmesi için iki günlük uzatmaya ihtiyaç var” diye konuştu. Büyük İstanbul Otogarı’nda bayram öncesinde yoğunluklar oluşmaya başladı. Bayram tatilini memleketlerinde ya da şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar otogara koştu. Vatandaşlar, günler öncesinde biletlerini ayırttı. Firma yetkilileri yoğunluğun bugünden itibaren daha fazla olacağını 25 Temmuz’dan itibaren araçlarda yer olmadığını belirtti.
Firma yetkilisi Kadim Bilir, “25’inden itibaren araçlarda yer yok. Araçlar olursa elimizde ek seferlerde olur. Bayram için şu an itibariyle yer yok” dedi.