Tatilde trafiğe dikkat!

Tatilde trafiğe dikkat!
TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın "5 günlük tatilde araç yoğunluğu 10 kat artacak. Trafikte sabırlı olun, acele etmeyin" uyarısında bulundu

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla hem bayram hem de yaz tatiline çıkacakları uyardı. Bayramda belli noktalarda araç yoğunluğunun normal günlere göre 10 kat artacağını vurgulayan Apaydın, "Yola 1-2 gün önceden trafiğin az olduğu saatlerde çıkmaya çalışın. Yorgun ve uykusuz yola çıkmayın. Mutlaka mola verin. Trafikte sabırlı olun, acele etmeyin. Bayramlarda artan trafik kazaları hepimizi üzüyor. Ama vatandaşımızın trafik kurallarına uyma konusunda sıkıntısı sürüyor" dedi. Apaydın, geçen yıl Ramazan bayramı tatilinde 61 ölümlü, bin 785'i yaralamalı toplam bin 846 trafik kazası meydana geldiğine işaret etti. 

Alınan önlemler
Trafik kazalarındaki en büyük payın insana ait olduğunu belirten Apaydın, sorunun çözümünde, vatandaşlara yönelik eğitim ve trafik bilincinin arttırılması çalışmalarının çok önemli olduğunu vurguladı. Öte yandan Kocaeli'de yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla alınan trafik tedbirleri kapsamında TEM otoyolunda trafiği düzenlemek ve denetlemek üzere her 5 kilometrede bir trafik ekibi olacak. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Eskihisar Feribot İskelesi'ndeki trafik akışını hızlandırmak ve güvenliği arttırmak için de gerekli önlemlerin alındığını vurguladı.