Tatlısı az ziyafet

Süper Lig’e iki büyük rakibinin aksine iyi bir başlangıç yapan ve UEFA Kupası eleme turunu iki galibiyetle geçen Beşiktaş, bu sezon taraftarlarının yüzünü güldürüyor..
Geçen sezon yanlış transferle defans bloğundaki ahengi bir türlü tutturamayan ve bu nedenle uzun bir aradan sonra çok yaklaştığı şampiyonluğu kaçıran Beşiktaş’ın, bu kez hatalardan ders alması gerçekten sevindirici. Sezon öncesi defansı yeniden kurma kararı alan ve bu bölgeye üç yabancı transfer yapan Beşiktaş, sonunda aradığını buldu. Bu bölgeye alınan Zapatoncy ile Sivok ikilisi gerçekten iyi işler yapıyor. Serdar Kurtuluş’un sağdaki görevini teslim almasından sonra, Seriç’in de sol blokta başarılı olması takımın kurmaylarının işini oldukça rahatlatacak. Yani Beşiktaş’ın kısa sürede yaptıkları insanı sevindiriyor. İşte bu güzel duygularla gittiğimiz Melalist maçından da güzel bir sonuç ile ayrılmayı düşünmek her halde fazla abartı olmazdı..
İşte bu güzel duygularla gittiğimiz İnönü’de dün gece Beşiktaş göze hoş gelen bir futbol ortaya koydu. Ertuğrul Sağlam’ın birgün önce dediği gibi İnönü’deki ziyafet ağızlarda nefis bir tat bıraktı. Sağlam defansta bu sezon için yaptığı planı ilk kez böyle bir önemli maçta uygulamaya soktu. Ve bu planın güzel işlediğini herkese gösterdi. Ancak Sağlam’ın mönüde yaptığı bazı ufak tefek değişiklikler ona pahalıya patlayabilirdi. Zira Bobo-Nobre tercihi ziyafetin en önemli kısmı olan tatlıyı oldukça geciktirdi. Uğur İnceman’ı ortanın sağında oynatması Beşiktaş’a pahalıya patlayabilirdi. Bereket bu adamın boşluğunda Melalist futbolcuları çok rahat buldukları pozisyonları golle sonuçlandıramadı. Sağlam 2. yarıda bu yanlışından döndü. Bundan sonra Kartal biraz daha etkiliydi.
Beşiktaş dün gece hocalarının dediği gibi gerçekten güzel bir futbol ziyafeti verdi. Ancak ziyafetin tatlısı ne yazık ki çok az oldu...
Beşiktaş evindeki bu maçı kazandı ama 2. maç için çok rahat bir skor elde edemedi...

Yazarın Diğer Yazıları