Tayyip’ten acayip sözler

Ondan bir önemli tarihi gerçeği (!) daha öğrendik!.. Şudur..!
“İsmet Paşa mel’unu, Dersim’i bombalatıp vergi vermediler diye 10-20 ve hatta 50 bin de olabilir, insanı katletmiştir azizim!..”
Tayyip böyle dedi.. Çok sağlam bilgi, ona da babası ile dedesi söylemiş!. Hani şu kayıkçı-balıkçı olan Rize-Kasımpaşa eşrafından olan kişiler!..
Malumunuz Tayyip, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Başbakanıdır..
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kim
kurmuştur?!.
Mustafa Kemal Atatürk..
Atatürk’ün yardımcısı, Cumhuriyeti kuran ikinci kişi kim..?
İsmet İnönü... Kurtuluşun, İnönü Zaferlerinin (Türk’ün makus talihinin kırıldığı muharebelerdir) Komutanı..
İnönü’nün kurduğu cumhuriyetin başbakanlık koltuğunda, 2010 yılında oturan kişinin oy devşirmek için söylediği sözlerdir aşağıda okuyacaklarınız..!
“Dersim’i İsmet İnönü yani CHP bombaladı”
Dersim, yani Tunceli... 2010 yılının Başbakanı, 80 yıl öncesinin içerisinden, hadiseleri saptırarak, siyasi ikbal kovalıyor ve bunu yaparken bu ülkenin kurucu kimliğini hedef alarak konuşuyor..
“Vergi vermediler diye Dersim’in köylerini kim bombaladı? Zamanının, o zamanki Cumhurbaşkanı’nın emriyle... Kimdi? İsmet İnönü, CHP’nin başındaydı. Yani CHP bombaladı...”
CHP rakibi ya..!
Başbakan, oy için sınırları aşıveriyor!..
“Cumhurbaşkanı’nın emriyle... Kimdi? İsmet İnönü, CHP’nin başındaydı. Yani CHP bombaladı. 20 bin, 30 bin, 40 bin, 50 bin kişinin yargısız infaz edildiği söylenir...”
Bakınız..! Türkiye’nin bugünkü gergin ortamında, Başbakanın ağzından dökülen bu sözler dehşet vericidir, kutuplaşmanın keskinleşmesine çanak tutacak yönlendirmelerdir..
Diyor ki; “CHP vergi vermediler diye “Dersim!”i bombalattı, CHP bombaladı. 20 bin, 30 bin, 40 bin, 50 bin kişinin yargısız infaz edildiği söylenir...” Hem de “İsmet İnönü yaptırdı..”
Tayyip Erdoğan çok iyi görüyor ki, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun seçim meydanları dolu. Şu sıra, MHP ve DSP gibi partililer de kendisi gibi düşünmüyorlar. Yani en son yerel seçimler ölçü alınsa bile, kendisine verilen oyların yakını kadar seçmen karşı görüşte. Ön sırada da CHP’ye oy veren vatandaşlar var.
Ülkenin Başbakanı, CHP’yi “Dersim katili!..” diye niteleyerek geniş bir vatandaş topluluğunu yaralıyor.
Ama “yaralanmaya” aldırmıyor bile.
Tayyip, İsmet Paşa’dan ne istiyor..? Tarihi kimliklerin kemiklerinden neyin hesabını soruyor. ‘İkinci Adam’dan, ‘Birinci Adam’a uzanacak bir yol açılmaya çalışılıyor sanki!
İnönü’nün günahları olabilir de...
Sevapları için bu ülkenin insanlarının borcu yok mudur?!
Yoktur diyenlerin beyinlerindeki kodları bilinirken, ülkenin Başbakanı, Kurtuluş’un mimarı bir kimliğe böyle nasıl muhatap olabilir?!. Hesap nedir?..
Kılıçdaroğlu’na çatıyor gibi yapıp
İnönü’den yola çıkıp Atatürk’e laf sarkıtmak!.. İnce hesaplara giden sözleri
Başbakan’ın...
“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Dersimli. Dersim ile ilgili ne söylediklerini biliyorsunuz değil mi? Vergi vermediler diye Dersim’in köylerini kim bombaladı? Zamanının, o zamanki Cumhurbaşkanı’nın emriyle... Kimdi? İsmet İnönü, CHP’nin başındaydı. Yani CHP bombaladı...”
Başbakan’ın payda çıkarmağa çalıştığı olay, “Seyit Rıza-Dersim isyanı” ise,
o zaman Cumhurbaşkanı İsmet İnönü değil!..
Başbakan, “20 bin, 30 bin, 40 bin, 50 bin kişinin yargısız infaz edildiği söylenir” diye aktardığı olayı nereden “duymuş” dersiniz..
İşte sözleri..
“Babamın, dedemin bana anlattığı gibi. Bizim babalarımız torunlarına
anlattı. Biz de torunlarımıza anlatıyoruz, çocuklarımıza da anlatıyoruz.
Bak bunlar geçmişte bunları yaptı
diyoruz...”
Affedersiniz beyefendi, sizin babanız dedeniz kayıkçı-balıkçı değil miydi?!.. Hangi vesile ile tarihe birinci dereceden tanık oldu da size anlattı olan biteni!?.

Yazarın Diğer Yazıları