TBMM’de “jammer”lı Toplantı

TBMM’de “jammer”lı Toplantı
AKP’li Emrullah İşler Başkanlığı’nda toplanan “Meclis Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu” öncesi salonda alınan güvenlik tedbirleri dikkat çekti

Meclis İstihbarat Komisyonu’nda ‘jammer’li önlem

Toplantı salonuna, cep telefonlarının sinyalini kesen ve dışarıdan dinlemelere karşı önlem olarak “jammer” diye bilinen cihaz yerleştirildi. 

 

TBMM’de “jammer”lı Toplantı

Kamuoyunda “sır komisyon” olarak nitelendirilen Meclis Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, AKP Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu’nun başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sıkı güvenlik önlemleri altında yapıldı. Komisyon, çalışmalarına Genelkurmay, jandarma, emniyet ve Milli İstihbarat teşkilatı gibi kurumlardan brifing alarak başladı. Toplantı salonuna cep telefonlarının sinyalini kesen ve dışarıdan dinlemelere karşı önlem olarak “jammer” olarak bilinen cihaz yerleştirildi. Toplantının başında basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi. Komisyonun gündeminde, “Komisyon toplantılarında tam tutanak tutulması kararı. Komisyon toplantılarına girebileceklere ilişkin karar. 2937 sayılı kanun uyarınca ilgili kurumlar ve Başbakanlıkça hazırlanacak raporlara ilişkin çıkarılan yönetmeliğin değerlendirilmesi. Devlet istihbarat hizmetleri ile güvenlik ve istihbari nitelikteki faaliyetlere ilişkin 2014 yılı raporunun komisyon görüşmelerinin değerlendirilmesi” maddeleri yer aldı. Görüşmeler kapalı yapılıyor ve bu oturumlarda Komisyon üyeleri, ilgili bakanlar, görevli hükümet temsilcileri ve Komisyonda görev yapan yasama uzmanları ile stenograflardan başkası bulunamıyor. Komisyon çalışmalarına ilişkin bilgi ve belgelerin saklanmasında ve korunmasında gizlilik esas. Komisyon çalışmaları sır olarak saklanıyor.