Alkışlar Bursapor'a. EuroCup finalinde Virtus Bologna'ya yenilerek ikinci oldu

Alkışlar Bursapor'a. EuroCup finalinde Virtus Bologna'ya yenilerek ikinci oldu
EuroCup finalinde Virtus Bologna'ya 80-67 mağlup olan Bursaspor, turnuvayı ikinci sırada tamamladı.

ULEB Avrupa Kupası''nın finalinde temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, İtalyan ekibi Virtus Bologna''ya 80-67 mağlup oldu ve turnuvayı ikinci tamamladı. Bu sonuçla kupaya uzanan Virtus Bologna, gelecek sezon THY Avrupa Ligi''nde yer alacak.

Bologna''daki Virtus Segafredo Arena''da oynanan maçta temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, Virtus Bologna''ya 80-67 kaybetti ve organizasyonu ikinci tamamladı. Bu sonuçla İtalyan ekibi kupaya uzandı.

Mücadelenin ilk yarısını yeşil-beyazlı ekip 41-31 geride bitirdi. Üçüncü periyot yine İtalyan ekibinin 62-53 üstünlüğüyle geçildi. Karşılaşma, Virtus Bologna''nın 80-67''lik skor üstünlüğüyle tamamlandı.

Bursaspor''dan tarihi performans

Bu sezon yeni bir formatta oynanan turnuvada önemli bir başarı elde eden Frutti Extra Bursaspor, favori olmamasına rağmen, grup aşamasından sonra play-off''larda en önemli şampiyonluk adaylarından Partizan NIS ve Cedevita Olimpija''yı deplasmanda yendi.

İspanya''da da MoraBanc Andorra''yı rahat geçen Bursaspor, finalde yıldızlar topluluğu Bologna''ya kaybetti.

Türk takımları iki kez kazandı

Türkiye, bu önemli kupayı daha önce iki kez kazanma sevinci yaşadı.

Ergin Ataman''ın çalıştırdığı Galatasaray 2015-2016 sezonunda, David Blatt''ın başantrenörlüğündeki Darüşşafaka ise 2017-2018 sezonunda kupayı kazandı.

Bologna THY Avrupa Ligi vizesi aldı

ULEB Avrupa Kupası''nı kazanan Virtus Bologna, gelecek sezon THY Avrupa Ligi''nde yer alacak.

Rus ekiplerinin men edilmesiyle birlikte temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor''un "Wild Card" ile THY Avrupa Ligi''na alınma ihtimali bulunuyor. 

İlgili Haberler