TECAVÜZDEN KURTARMAK İÇİN KIZINI ZEHİRLEDİ!

TECAVÜZDEN KURTARMAK İÇİN KIZINI ZEHİRLEDİ!
Suriye ve Irak’ta mezalime uğrayan soydaşlarımız namusları için evlatlarını da feda ediyor!..

IŞİD zulmü altında inleyen Türkmenler kızlarını örgüte teslim etmek ve cihat nikâhından kurtarmak için zehirleyerek öldürmeye başladı. Türkmen Milletvekili Hasan Özmen,  IŞİD tehditle ailelerden çocuklarını gönüllü olarak kendilerine vermelerini istediklerini belirterek, “Kızlarınızı IŞİD militanlarına cihat nikâhıyla verin diyerek baskı yapıyorlar. Bir Türkmen’den IŞİD kızını istemiş. ’Yarın gelin’demiş, kızını zehirleyip öldürmüş. Ertesi gün gelince de ’kızım öldü cenazesini alın’demişler” dedi.

Göç yolları kapandı 
Türkmenlerin göç yollarının  kapandığını, bu yüzden de Kızılay’ın kurma çalışmalarını yürüttüğü çadır kente ulaşamadıklarını anlatan Özmen, Kerkük’ün güneyinde  ve  Telafer’de de durumun  iyice kötüleştiğini söyledi. Türkmen Millitvekili Hasan Özmen, “Şii Türkmenler burayı terk etti. Kalanları katlediyorlar. Oradan bir an önce kaçmak, Zaho’ya gitmek istiyorlar. Telafer’deki sıkıntı çok büyük. Türkmenler feryat içerisinde. Ne yapacaklarını şaşırdılar” diye konuştu. IŞİD’in  Telafer’de sadece Şii değil Sünni Türkmenlere karşı da katliam yaptığını belirten Özmen,  kaçanların da yollar kapalı olduğu için Dahok’a ulaşamadıklarını  söyledi.

Akibetleri bilinmiyor 
IŞİD’in Tuzhurmatu’da saldırılarını sürdürdüğünü, son olarak Hasadarlı köyünün düştüğünü açıklayan Özmen, geride sadece yaşlılar ve çocukların kaldığını, onların da örgütün elinde rehine olduklarını ifade etti. Köyde bulunan 65 Türkmen’den haber alamadıklarını kaydeden Özmen, “IŞİD’in elinde ne oldukları belli değil. IŞİD saldırılarını sürdürüyor. Daha fazla toprak ele geçirmek, egemenliğini genişletmek istiyor. Bu nedenle saldırıları devam ediyor” diye konuştu.

Zehra 15 yaşındaydı 
Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanı adayı olduğu günlerde İzmir’de Iraklı Türkmen liderlerle bir görüşme yapmış ve “Bana feci hadiseler anlattılar. Irak’ta 13-14 yaşındaki Türkmen kıza defalarca tecavüz ediliyor. Bunu filme çekiyorlar sonra kızı direğe asıp öldürüyorlar” demişti. Kerkük’te sağlık bakanlığında memur olarak çalışan Istebrek Tazalıoğlu ise İhsanoğlu’nun anlattığı vahşeti yaşayan kişinin 15 yaşındaki Zehra olduğunu, olayın Türkmenlerin yaşadığı Beşir Köyü’nde meydana geldiğini belirterek şunları söylemişti: “IŞİD’in Beşir köyüne ilerlediği haberleri geldiğinde arabası olanlar kaçmış. IŞİD geride kalan kim varsa hepsini öldürmüş. O sırada Zehra tarlaya gitmiş. Zehra’yı tek başına gören IŞİD teröristleri onu komşu köye götürmüşler. Burada tecavüze uğramış. Ardından da öldürülmüş.” 


Haber Fatih Erboz