Teğmen Mehmet Ali Çelebi psikolojik işkenceyi anlattı

Teğmen Mehmet Ali Çelebi psikolojik işkenceyi anlattı
Ergenekon kumpasından 41 ay cezaevinde yatan Teğmen Mehmet Ali Çelebi Kara Harp Okulu'ndaki FETÖ işkencesini anlattı

Ergenekon'dan tutuklanan ilk muvazzaf asker olan Kara Pilot Teğmen Mehmet Ali Çelebi, öğrenciliği yıllarında Kara Harp Okulu'nda FETÖ'cü öğrencilerin nasıl kollandığını, olmayanların ise okuldan ayrılması için nasıl psikolojik işkenceler yapıldığını Sözcü'ye anlattı.

Kumpas davalardan dolayı 41 ay cezaevinde yattıktan sonra ordudan ayrılan ve CHP'den Parti Meclisi Üyesi olan savaş helikopteri pilotu Mehmet Ali Çelebi, özellikle 2004-2005 yıllarından sonra Kara Harp Okulu'nda FETÖ'cü yapılanmanın iyice zıvanadan çıkmaya başladığını belirtti. Çelebi, “Son 5-6 yılda Harbiye'yi ele geçirdiler. Bu dönemde yaklaşık 3 bin öğrenci okuldan ayrıldı. Bu Genelkurmay'ın dikkatini çekmedi mi?” diye sordu.

“SINAV SORULARININ ÇALINDIĞINI TESPİT ETTİK”

Harbiye'deki ilk iki yılını birincilikle bitiren Çelebi, “2007 yılında sınav sorularının çalındığını ve FETÖ'cü öğrencilere verildiğini tespit ettik. Bunu o zaman videoya da aldık. Şikayet ettik ama hiçbir şey yapılmadı” dedi.

“GELECEĞİN KOMUTA KADEMESİ OLUŞTURULUYORDU”

Kara Harp Okulu'nda 2007 yılında 4'üncü sınıfta Malazgirt Taburu'nda olduğunu anlatan Çelebi şunları söyledi: “Sınav soruları sorumlu öğretim başkanlığından sızdırılıp, bazı öğrencilere dağıtılıyordu. Bazılarının ise direkt olarak sınav kağıtlarıyla oynanıyor, notu yükseltiliyor, 4.00 yapılıyordu. O zamandan geleceği şekillendiriyorlar, geleceğin komuta kademesini oluşturuyorlardı.”

“BÖLÜK KOMUTANI ÇARESİZCE BAKTI”

Bazı öğrencilere sınav soruları verilirken, kendilerinin sınav kağıtlarındaki doğru yanıtların silinip notlarının düşürüldüğünü söyleyen Çelebi, “Karnem geldiğinde bölük komutanına burada yazılan notlar geçersiz, çünkü bizim cevaplarımız silinirken, başka öğrencilere soruların verildiğini söyledim. Ne yapabiliriz der gibi çaresizce yüzüme baktı ve hiçbir şey söyleyemedi” dedi. Çelebi, FETÖ'cü olmayan bazı başarılı öğrencileri de sınavdan bir gün önce takım komutanı ya da bölük komutanının çağırarak, sınava çalışamaması için çok ağır görevler verdiğini söyledi.

ŞOK MANGALARIYLA MOBİNG

FETÖ'cü olmayan başarılı öğrencilerin okuldan ayrılmalarını sağlamak için şok mangalarıyla sürekli mobing uygulandığını, bunun zaman zaman psikolojik işkenceye kadar gittiğini söyleyen Çelebi şunları anlattı:

“BİR YIL İÇERDE TUTUYORLARDI”

“Sürekli disiplin cezası veriyorlar, öğrencilere mobing uyguluyorlardı. Disiplin cezası alan öğrenci hafta sonu izne çıkamıyordu. Bir yıl hiç izne çıkamayan, içerde tutulan öğrenciler oldu. Sürekli aşağılama ve taciz yapıyorlardı. Koğuşta öğrencinin topladığı yatağını, dolabını dağıtıyorlar ve disiplin cezası veriyorlardı. Ya da yapmasının mümkün olmadığı bir görev vererek yine disiplin cezası uyguluyorlardı. İnanılmaz bir işkence çarkı dönüyordu. GATA'dan da, bazı öğrencilerin hasta olduğuyla ilgili düzmece raporlar hazırlanıyor ve onların da okulla ilişikleri kesiliyordu. Tam bir örgüt olmuşlardı, son 5-6 yılda Harbiye'yi ele geçirdiler ve sonuçta da bunlar oldu. 3 bin öğrencinin okuldan atılması ne demek, bu Genelkurmay'ın dikkatini çekmedi mi?”

“BENİ OKUL SONRASINA BIRAKMIŞLAR”

Harbiye'deki ilk iki yılında okul birincisi olduğunu, daha sonra da okul dördüncüsü olarak mezun olduğunu anlatan Çelebi, “Beni okul sonrasına bırakmışlar. Kumpas davalardan dolayı toplam 41 ay cezaevinde yattım. Cezaevinde yattığım süreyi Batı görevi olarak saydılar ve çıktığımda Güneydoğu'ya gönderdiler. Orada da sicilimi bozmaya çalıştılar. Benim gibi bir subayın Cumhuriyet'e bağlılık sicilini B yapmaya çalıştılar” dedi.