“Tek adam devleti kurulmak isteniyor”

“Tek adam devleti kurulmak isteniyor”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı seçimleri ile tek adam devletinin kurulmak istendiğini iddia etti.

“Tek adam devleti kurulmak isteniyor”

Hükümetin bölünme ve parçalanmanın zeminini hazırladığını belirten Çıray, “PKK’ya gösterilen saygının binde biri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına gösterilmedi” dedi. Geçmişte olduğu gibi bütün zamanlarda hukukun üstünlüğünü inkar eden her türlü davranışın karşısında olduklarını kaydeden Çıray, “Türkiye’de uzun zamandır bir tek parti devleti organizasyonu yapıldığını ve bu konuda epey mesafe alındı. Cumhurbaşkanı seçimleri vesile edilerek tek adam devletinin kurulmak isteniyor” dedi.

Bölünmeye gidiyoruz
Başbakan’ın bunu gizlemediğini belirten Çıray, “Yönetimde teklik prensibinden söz ediliyor ve kuvvetler ayrılığından şikayet ediliyor. Bu gidişat, bu zorba tutum Türkiye’yi krizlere açık hale getirmiştir. Hukukun üstünlüğünün olmadığı, yargı bağımsızlığının bulunmadığı ülkelerde vatandaşlar sadece mahkemelerde sürünmekle kalmaz aynı zamanda ekonomik krizlerle perişan olurlar. Hukukun olmadığı ülkelerde yabancı sermaye durmaz, terk eder” diye konuştu. Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan olayları yakından takip ettiğini anlatan Çıray, CHP’nin hukukçu milletvekillerinin Türk milletinin gözünün önüne bu çirkin olayı tüm açıklığıyla serdiğini söyledi. Çıray, “Bunları bir siyasal hesaba bağlayan aklı kıtlara sesleniyorum, ’Bu bir adalet ve özgürlük mücadelesidir, ortak paydamızdır.’Hangi siyasi görüşten, hangi inançtan insanlar olursa olsun ülkemizde yaşayanlar bu ortak paydada ortak mücadele yürütmeye mecburdurlar. Yoksa burası ortak vatanımız olmaktan çıkar. Bölünmeye gideriz, parçalanırız” uyarısında bulundu. Hükümetin bölünmenin zeminini hazırladığını vurgulayan Çıray, “Oslo’da Anayasa’yı tebdil ve ilgaya soyundular. Bir terör örgütüyle birlikte şimdi de 4-5 yıldır memleketin kendi evlatlarını baskı ve zulümle yönetmeye çalışıyorlar” dedi.