Tek bir sivil bile ölmedi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin Harekâtı başarı ile sürüyor. PKK uzantısı PYD/YPG terör örgütlerinin tüm tuzaklarını tek tek temizleyen kahraman Mehmetçik şehitler verme pahasına sivil halka zarar vermemek için askeri harekatı ağır ama titizlikle sürdürüyor. Bu sayede Afrin Harekâtı'nda 32 gündür tek bir sivil hayatını kaybetmedi.

Bütün dünyanın gözleri Türk askerinin üzerinde her an bir hata yapmasını bekliyorlar ama Mehmetçik komutanlarının sabırlı ve dikkatli harekât yönetmesi üzerine yerel sivil halka barış ve huzur götürüyor, kendi canları pahasına onların canlarına zarar vermemek için büyük dikkat sarf ediyor.

Terör örgütleri bu durum karşısında Türk askerine çamur atabilmek için Türk askeri ile ilgisi olmayan arşiv görüntülerini dünyaya yaymaya çalışıyor ama bu konuda da titiz davranan Türk Silahlı Kuvvetleri yayınlanan fotoğrafların ne zaman nerede çekildiğini ortaya koyarak iftiraları çürütüyor.

Aralarında Reuters'ın da bulunduğu uluslararası medyaya konuşan terör örgütü PKK/YPG'ye yakın kaynaklar, PKK'nın uzantısı Suriye Demokratik Güçleri ile rejim güçlerinin Zeytin Dalı Harekâtı'nın hedefindeki Afrin'e gireceğini iddia ettiler.

Bu tür iddiaları ortaya atma nedeni ise Türk askerinin harekâtını yavaşlatmaktır ki Türkiye bu oyunlara karşı çok dikkatli olmalıdır.

Hatırlanacağı üzere Amerika destekli PKK/PYD/YPG'nin bir grup teröristi de Afrin'e yolladığı açıklanmıştı.

Muhafız Alayı marşında, "Toplarıyla, tanklarıyla gelseler dahi önünde kırılır hasmının sa'i (gücü)" deniyor ya Türk Silahlı Kuvvetleri tüm bu oyunlar ve tuzaklara karşı yolundan amacından taviz vermeden Zeytin Dalı Harekâtı'nı başarı ile tamamlayacaktır.

Dikkat çekmek istediğim önemli bir konu daha var.

Amerika Savunma Bakanı çok önemli bir açıklama yaparak Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli'ye, "YPG'nin PKK'ya karşı savaştırılması" önerisi getirmişti.

Eğer Türkiye bu öneriyi kabul etseydi YPG'yi legal bir kuruluş sayacaktı.

YPG silahlı terör örgütü PYD'nin askeri kanadını teşkil ettiğine göre Türkiye PYD'yi de legalize etmiş olacaktı.

Canikli ve Türkiye'nin bu öneriyi reddetmesi yerinde olmuştur.

Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri, Amerikan destekli PKK/PYD/YPG terör örgütlerini yok etmekte kararlıdır ki Amerikan Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a da bu kararlılık net şekilde vurgulanmıştır.

Aslında Amerika bildiğini okur da, bakalım Türkiye'nin kararlı tutumu karşısında geri adım atacak, PYD/YPG'ye verdiği askeri savaş malzemelerini geri alarak Türkiye'yi tekrar müttefiki olarak kabul edecek adımları atacak mı?

Yazarın Diğer Yazıları