Teker teker gelsene!

Bu halk söyleyişinin bir kelimesi daha var “Erkeksen” diye başlar ama neyse, ben böyle yazdım.
25 bin polis, 50 TOMA, binlerce sivil polis..Arkalarındaki sırt çantalarıyla çok şirin oluyorlar doğrusu. Hele çantalardan sarkan coplar daha da şirinleştiriyor onları(!) Bu güvenlik önlemi değil korku. Ne var ki korkunun ölüme faydası yok derler. Başbakan 4 bin korumayla geziyormuş. Ne büyük korku. İlk iktidara geldikleri günlerde başbakanlığın önündeki korumaları bile kaldırmışlardı da bu halk saygısına hayran kalmıştık.
Son yaptığı konuşmada yasalara uyacaksınız diye bağırıyor. Senin sivil polisin bile yasaya uymuyor. Üstlerinde polis olduklarını belirten hiçbir işaret yok. Aslında “Ben bu ülkenin başbakanıyım”ın ülkesinde anayasa askıya alınmış durumda. Hangisini saymalı. Bilal de zaten yasaya uymamış, savcının davetine gitmemişti. Duyduğuma göre Ankara’dan Bilal’e telefon gelmiş o sırada. Daha doğrusu Bilal’i koruyanlara telefon gelmiş: “Gerekirse çatışın, çekilmeyin” diye.

***

Bu arada Güneydoğu’dan gelen son haberler:
Teröristler Varto’ya indi. Demirtaş, Başbakana cevap verdi: B planınız her halde Apo’ya yalvarmak olacak. C planınız, ilki kabul görmezse iki kere yalvarmak olacak. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde hiç bu kadar aşağılanmamıştı. Buna karşı, derhal cevap vermesine alıştığımız insanlardan, özellikle Başbakandan bir cevap gelmedi.
Bu arada Güneydoğu’da Diyarbakır-Bingöl yolu 1 hafta kapalı kaldı.
16 er yaralandı.
Arabalar yakıldı.
Genelkurmay’ın bir açıklaması oldu. Soruşturma başlatılmış, inceleme yapılıyormuş. Hay alnından öpeyim seni Genelkurmay(!)
Oysa Gezi’de kaldırıma oturup kitap okuyan çocuklara her zamanki vahşet uygulandı. Sular, gazlar sıkıldı. Bütün bunların sebebi şuydu: Gezi Platformu, Taksim’de küçük bir basın açıklaması yapacaktı. Gezi Platformu basın açıklamasında herhalde Demirtaş gibi acı sözlerle hakaret etmeyecekti devlete.

***

Soma’da kaybedilen bu kadar candan sonra insanda biraz mahcubiyet, biraz pişmanlık olur. Bırakın bunları, kindar gençlerin kinleri daha da artmış görünüyor. Bir sosyal medya paylaşımından şunu okudular bir kanalda: 
AKP Kadınlar Kolundan bir kız... Özetleyerek yazıyorum: “Vur, bütün kininle vur”.
Yazıştığı polis: “Başbakanım emir versin Allah için vuracağım...” 

***

Siz, adı “İstiklal” olan bir yerde böyle şeyler yapamazsınız.
Bu kadar cesursanız teker teker gelsenize!

Yazarın Diğer Yazıları