Tekin: Başbakan bir ferman çıkarsın

Tekin: Başbakan bir ferman çıkarsın
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin cumhurbaşkanı adayı profiline ilişkin, “Anayasaya, hukuka saygılı biri olacak” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Tekin, siyasette gerilimin olmaması gerektiğini de belirterek “Oysaki Başbakan Tayyip Erdoğan’ın gerilimi var” dedi. 

Siyasette gerilim olmaz
Toplantıda “Cumhurbaşkanı adayınızda tanımınız ne olacak, Haşim Kılıç için CHP’nin adayı deniyor, ne diyeceksiniz?” sorusuna Tekin, şu cevabı verdi: “Anayasaya, hukuka saygılı olacak, 76 milyonun güvencesi olacak. Yerel medyanın da genel medyanın da vatandaşın da güvenebileceği bir cumhurbaşkanı, bu cumhurbaşkanı profilinde onlarca insan var. Önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz.”  “İttifak bekleniyor mu?” sorusuna ise Tekin, “Yurttaş ittifak edecek” derken, “Bütün bu kirliliklerin üstesinden gelebilecek cumhurbaşkanı adayı Türkiye’de çıkacaktır” diye konuştu.
Konuşmasında Başbakan Tayyip Erdoğan’ı da siyasette gerilim yapmakla suçlayan CHP’li Tekin,şunları söyledi:  “Siyasette gerilim yok, Başbakan’ın gerilimi var. Hiç kimsenin gerilimi yok. Bir önerim var. Başbakan bence bir ferman çıkarsın. Bir ferman yasasında gazetecilerin, siyasetçilerin, sivil toplum örgütlerinin, iş adamlarının ne yapıp yapmayacağını muhalefetin, ana muhalefetin nasıl davranıp davranmayacağını bize bir fermanla gönderirse biz de onu bu kadar sıkıntıya sokmamış oluruz. Ama  özellikle Diyanet İşleri’ni kullanarak en kutsal değerlerimizden olan Hazreti Peygamberin doğum yıldönümünde bir siyasal malzeme haline getirmesini de bütün toplumun özellikle inanan insanların vicdanına sunmak istiyorum.”