Tekirdağ MHP'de yüzlerce istifa

Tekirdağ MHP'de yüzlerce istifa
MHP'de 'Yeni Parti' istifaları devam ediyor. Tekirdağ'da aralarında 3 Belediye Meclis Üyesinin de bulunduğu 270 kişi partiden istifa etti. Konuyla ilgli Yeniçağ'a konuşan MHP eski İl Başkanı Kaplan, "Gelecek olan istifalarla bu rakam bini geçecek" dedi.

Tekirdağ Merkez Süleymanpaşa İlçesinde MHP'den 270 kişi Akşener liderliğindeki 'Yeni Parti'ye katılacaklarını belirterek istifa etti. İstifa işlemlerinin ardından daha önce partiden istifa eden MHP eski İl Başkanı Enez Kaplan,  grup adına açıklamada bulundu.

"Bizler bu saaten sonra Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu ülkeye yapacağı hiçbir şeyin olmadığına inandığımızdan dolayı, MHP'den istifa ediyoruz" diyen Kaplan'ın açıklamaları şöyle:

"1 Kasım seçimlerinden sonra 17 ay parti içinde muhalefet ettik. Ancak sonuca ulaşamadık. Bu süreçte bizlere her türlü hakareti yapan üst yöneticilerin olduğu MHP'de yapacak bir şey kalmadığı gibi, MHP'nin de yapacağı bir şey kalmadığı inancına vardık. Bu nedenle MHP'den istifa ediyoruz. Derdimiz Türkiye, kaygımız Türkiye.

Mecliste 80 milletvekilinden 40 milletvekiline düşmüş başarısız bir genel merkezin, söylem ve eylemlerinin tam tersi istikamette hareket ettiğinden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde bizler muhalefete başladık. Bizlerin haklı olan mücadelemizde genel kurul yaptırmadılar ve 655 adet verilen imzayı kaile almadılar. Tüzüğe uymadılar. Sayın genel başkanımızın daha önce bizlere söylediği, 'Ver Bilal'i, al Hilal'i' diye söylemleri vardı. Ama ne Bilal'i alabildik nede Hilal'i aldık. Bizler bu saten sonra Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu ülkeye yapacağı hiçbir şeyin olmadığına inandığımızdan dolayı, MHP'den istifa ediyoruz. İstifamızdan sonra sayın Meral Akşener'in yeni kuracağı partiye üye olacağız."

İSTİFALAR BİNİ GEÇECEK

İstifalar üzerine Yeniçağ'a açıklamalarda bulunan MHP eski İl Başkanı Enez Kaplan ilçelerle birlikte sayının 600'ü geçtiğini ve gelecek istifalarla bin kişinin parti ile ilişkisini keseceğini açıkladı.

Kaplan'ın açıklamaları şöyle: "İlk etapta ilçe ilçe yapılıyor istifalar, rakam şu an toplamda 600’ü geçti. Bugün yaptığımız programda Tekirdağ merkez Süleymanpaşa İlçesi’nde sadece 270 istifa vardı. 3 tane Belediye Meclis Üyemiz vardı. İlçelerden seçilmiş Belediye Meclis Üyelerimizden de istifalar gelecek. Gelecek olan istifalarla bu rakam bini geçecek.

Sayın Akşener’in kuracağı ‘Yeni Parti’nin kayıtsız şartsız karşılık beklemeksizin arkasındayız. Bizim istifalarımızın sebebi halkın tepkisinden dolayı geldi. Halkımızın teveccühü çok yüksek. Bize ‘Niye daha duruyorsunuz, Niye buradasınız?’ diye halkımızın tepkisini ve desteğini alarak bu işe çıktık. Halkımız çok istekli ve güzel bir tepkiyle burada Allah nasip ederse yeni kuracağımız partiyi Tekirdağ’da birinci parti yapacağız."

İlgili Haberler