Tekirdağ batsa batmaz denilen dev holding konkordato ilan etti

Tekirdağ batsa batmaz denilen dev holding konkordato ilan etti
Tekirdağ'ın en büyük holdinglerinden biri olan Tonguçlar Mekikler Holding'e bağlı TMT Elektronik Sistemleri AŞ ile, holdingin CEO dahil 3 yöneticisi için konkordato talebinde bulunuldu.

Tekirdağ Asliye Ticaret Mahkemesi, hem şirkete hem üç yöneticiye 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. Kararla birlikte, söz konusu şirket ve yöneticileri hacizlere karşı korumaya alınmış oldu.  

Konkordato, mali sıkıntı yaşayan şirketler için bir tür kurtuluş yolu olarak görülüyor. Konkordatoya başvuran şirketlere tedbir kararı ile birlikte haciz işlemi yapılamıyor. Bu sayede, davacı şirketin faaliyetlerini daha rahat yürütmesine imkân verilmiş oluyor.

Tonguçlar Mekikler Holding CEO''su Tolga Tonguç için de konkordato davası açılmıştı.

3 YÖNETİCİ DE DAVACI
Anılan davalardan birini bir süre önce Tekirdağ''ın en köklü holdinglerinden biri olan Tonguçlar Mekikler Holding''in CEO dahil 3 yöneticisi ve bir şirketi için açıldı.

HalkTV''de yeralan habere göre davaya bakan Tekirdağ Asliye Ticaret Mahkemesi, TMT Holding CEO''su Tolga Tonguç ile yöneticiler Canberk Tonguç ile Yüksel Tonguç ve TMT Elektronik Sistemleri AŞ için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi.

Söz konusu şirketin yanı sıra holding yöneticileri, bu kararla birlikte rahat bir nefes aldı. Kesin mühlet kararı 26 Nisan 2023''e kadar geçerli olacak.

YATIRIM ÜSTÜNE YATIRIM YAPTI
Şimdilerde konkordato davası ile gündeme gelen holdingin temeli ise, 1933 yılında Romanya''dan Çorlu''ya göçen Saffet Tonguç tarafından atıldı.

Toptan gıda ürünleri ticareti ile işe başlayan baba Tonguç zaman içinde işlerini büyüttü. Baba Tonguç, 4 çocuğunun da yardımı ile yatırım alanlarını genişletti. Lületaş Tuğla Fabrikası''nı kuran Tonguçlar, 1960''da ise Tonguçlar Otomotiv AŞ''yi kurdu.

VEHBİ KOÇ''UN DOSTUYDU
Holdingin sitesinde yer alan bilgilere göre, şimdilerde üçüncü kuşaktan isimlerin yönetimde yer aldığı holdingin kurucusu Saffet Tonguç, merhum iş insanı Vehbi Koç''un da yakın dostuydu.

İlgili Haberler