Teklifimdir: Motorlu Çaşıtlar Vergisi

Vergi zammı iyidir!.. Vergilendirilmiş kazanç kutsal olduğu için, 'daha yüksek vergi daha fazla kutsallık' demektir, insanın imanını arttırır!..

Şayet Motorlu Taşıtlar Vergisi yüksek bir arabanın etrafında tavaf ederseniz, hacı olamasanız da, Üsküdar meydanına kurulmuş Kâbe maketinin etrafında dönenlerden bir miktar daha hayırlı bir iş yapmış olabilirsiniz!..

Yüksek vergi vermek tıbben de ispatlanmıştır ki, sağlığa iyi gelir!.. Saçlara dolgunluk ve parlaklık kazandırır!.. Böbrekte taş varsa eritir!.. Kanı temizler!.. Kalbi rahatlatır!.. Romatizma ağrılarını keser atar!.. Zekâyı kamçılar!..

Aynı zamanda yüksek vergi, bir vatanseverlik borcudur… Nasıl savunuyor bu zammı bir devlet büyüğümüz: "Ülke savunması için gerekli… Zam olmasın da memleket bölünsün mü?"

***

Terörizmle mücadeleye harcanan paranın artık milletin cebinde kalacağını söyledikleri sözde 'çözüm' günlerinden bugüne geldik!..  Yüksek verginin yine 'güvenlik'le ilişkilendirildiği bugüne!..

Kimi kansızlar vergideki büyük zammı, pardon 'güncelleme'yi ağır şekilde eleştirip, fitne çıkarmaya çalışıyorlar!.. Biz bunların kim olduklarını gayet iyi biliyoruz… Ya FETÖ'cü, ya PKK'lı, ya DHPK-C'li, ya Dalton kardeşlerden, ya Gezicilerden veya faiz lobicilerinden bunlar!..

Peki güzel kardeşim, hiç düşündün mü, sen 'yüksek' bulduğun o vergiyi beğenmezsen, hazine garantisi ile ihale ettiğimiz köprülerden geçmeyen ve garantiyi tutturamayan arabaların parasını nasıl vereceğiz? Bu açık nasıl kapanacak, müteahhite o para nasıl ödenecek, hiç düşündün mü kardeşim?

Yok öyle yağma!.. Köprünün ayaklarında fotoğraf çektirip, sosyal medyada paylaşmayı biliyorsun ama!.. Taşıtın varsa, o taşıtın at veya eşek değilse, yani motorluysa, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ülkeye hizmet yolunda daha da yükseltilmesini isteyeceksin!..

***

Üçüncü havaalanı da yolcu garantili ihale edildi… Yeni köprülerdeki gibi yolcu eksik kalırsa, açığı kim kapatacak? Hasedinden çatlayan Almanlar mı, yoksa 'aziiiiz milletimiz' mi? Bakın, "ABD bize parasıyla vermediği silahı teröriste bedava veriyor" dedikten üç gün sonra aynı ABD'yle 11 milyar Dolarlık yolcu uçağı sözleşmesi yaptık… Kim verecek parayı, 'bedavacı terörist' mi, yoksa sen mi?

Nereden toplanacak bu para, armut ağacından mı? Mantıklı olalım lütfen… Şehir hastaneleri birer birer tamamlanacak… Burada da müteahhit kardeşlerimize hasta garantisi verildi… Eksik olursa hazine ödeyecek… E hazine nereden alacak bu parayı? Eh, Şair'in dediği gibi "Sen yanmazsan, ben yanmazsam, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa" değil mi? Kendimizi adam akıllı yakalım ki kamu maliyemiz ışık görsün!..

***

Kamuya tahsil edilmiş otomobillere harcanan paraya 'çerez parası' diyordu bir devlet büyüğümüz… Başka büyüklerimiz de milyarlarca dolarlara mâl olan binaları 'devletimizin itibarı' şeklinde savunuyordu… Bu 'çerezler'in ve 'itibar'ın devam için de kaynağa ihtiyacımız var… Katar Katar da Katar da bir yere kadar!..

Sonra, millete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan ve bu uğurda o milletin neresine ne koyacağını iyi bilen müteşebbislerimizin 'uzlaşma' yoluyla silinen veya sıfırlanan vergi borçlarından doğan boşluk, sen vermesen, ben vermesem nasıl kapatılacak?

Açığı motorlar kapatacak!.. Memleket zaten motor dolu!.. İçten yanmalı mı ararsın, dıştan yanmalı mı? Tek silindirli mi olsun, çok silindirli mi? Hararete karşı hava soğutmalı mı olsun, su soğutmalı mı?

***

Buradan maliye yönetimine sesleniyorum: Her kim Motorlu Taşıtlar Vergisi'ndeki artışı yüksek buluyor ve fitne çıkarıyorsa, o düşmanımızdır, hasmımızdır, haindir, ajandır, çaşıttır!.. O yüzden Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni beğenmeyenlere Motorlu Çaşıtlar Vergisi salınmasını teklif ediyorum!.. Böylece ibret olur bütün ihanet edenlere!..

Zaten onlar bizim dinden de sayılmaz!.. Cizye niyetine alınsın!..

Yazarın Diğer Yazıları