Tekmeci saldırgan için flaş karar

Tekmeci saldırgan için flaş karar
İstanbul Çekmeköy'de belediye otobüsünde şort giydiği için hemşire Ayşegül Terzi'ye tekme atan ve ilk duruşmada tahliye edilen Abdullah Çakıroğlu için yakalama kararı çıkarıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın geçtiğimiz Çarşamba günü hakkında tahliye kararı verilen Çakıroğlu hakkındaki itirazı sonuçlandı. Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi Başsavcılığın itirazını yerinde bularak sanık hakkındaki tahliye kararını kaldırdı. Mahkeme, Abdullah Çakıroğlu hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

DAHA ÖNCE DE SERBEST BIRAKILMIŞTI

Hemşire Ayşegül Terzi, 12 Eylül’de Alemdağ Polis Merkezi’ne giderek bir şüphelinin otobüste aniden yüzüne tekme attığını belirtip şikayette bulunmuştu. Bu doğrultuda çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, otobüsün güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek tespit ettiği Abdullah Çakıroğlu’nu gözaltına almıştı.

Çakıroğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilen ve savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılmış kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle yenişden gözaltı kararı çıkarılıp tutuklanmıştı.

Abdullah Çakıroğlu mahkemede verdiği savunmasından ““Otobüste daha önceden tanımadığım bayanı gördüm. Oturuşu müstehcendi. Doğru oturmasını söyledim. Suratıyla ‘sanane’ anlamında işaret yaptı, önüme döndüm. Durumu hazmedemedim istem dışı reflekste bulundum. Yaptığımı doğru bulmuyorum. Bayanın oturuşunu da doğru bulmuyorum. Hastalık halinde istem dışı reflekste bulunuyorsun. İstem dışı oluyor ancak doğrular üzerinden gerçekleşiyor. Bu şekil oturuşunu doğru bulmadım, uyardım. Kendisi umursamadı, hiç oturuşunu düzeltmedi. Cünup kelimesi bana aittir. Bu kelimeyi kullandım. Otobüsün içinde bir grup beni dövdü. Bayanın sözü üzerine millet galeyana gelip otobüsten attılar beni, dövdüler. Hapishanede de tartaklandım. Bu olayda sara hastalığımın etkisi büyüktü. Nüksetmişti. Saldırma eğilimim artmıştı” demiş ardından da tahliye edilmişti.

Çakıroğlu için tahliye kararı çıkması sosyal medyada geniş yer bulmuş ve kullanıcılar tarafından tepki gördü. bu tepkinin ardından Abdullah Çakıroğlu için yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

İlgili Haberler