Tekrar ısıtılmaması gereken 8 yiyecek

Tekrar ısıtılmaması gereken 8 yiyecek
İki kez ısıtıldığında yenilen yemekler bazen tehlikeli olabiliyor. İşte ikinci kez ısıtıldığında yenilmemesi gereken 8 yiyecek

Yemekler bazen ısıtıldığında tehlikeli hale gelebilir. İşte iki sefer ısıtıldığında yenilmemesi gereken 8 yiyecek...

En sağlıklı yiyeceklerden biri olan ıspanağı ısıtmaktan kaçınmak gerekiyor. İçerisinde bulunan nitrat ısıtıldığında yüksek ısıya maruz kaldığından nitrite dönüşüyor. Bu da ıspanağı oldukça tehlikeli konuma getiriyor.

MANTAR

Mantar soğuk yenmelidir. Besin değeri yüksek olan mantarın ısıtıldığında besin kompozisyonu değiştiğinden karın ağrısı ve şişlik yapar.

TAVUK

Tavuk ya pişer pişmez ya da piştikten sonra soğuk şekilde yenmelidir. En tehlikeli gruplardan biridir. Tavuk zehirlenmelerine çokça rastlanılır.

PATATES

Pişirildikten sonra 4-5 gün muhafaza edilebilen patatesi de ısıtmadan soğuk bir şekilde yemek gerekiyor. Tekrar ısıtıldığında tadı da oldukça değişiyor.

PANCAR

Pancar da tıpkı ıspanak gibi nitrat içerir ve ısıtıldığında nitrite dönüşür.

KEREVİZ

Kerevizin içinde de nitrite dönüşen nitrat bulunuyor. Uzmanlara göre yeniden ısıtılan kereviz kanserojen etki yaratabiliyor.

YUMURTA

Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı yumurtanın da asla ikinci kez ısıtılmaması gerekiyor. Çünkü ikinci kez ısıtıldığında toksit üretmeye başlar ve bu da bize zarar verir.

PİRİNÇ

Evet ne yazık ki pilavı da ısıtmamamız gerekiyor aksi taktirde midemizi ve böbreklerimizi ağrıtabilir.

İlgili Haberler