Telafer için hazırlıklar tamam

Telafer için hazırlıklar tamam
Irak'ta Musul vilayetine bağlı Türkmen Telafer ilçesinin terör örgütü IŞİD'den geri alınması için tüm askeri operasyon hazırlıklarının tamamlandığı belirtildi.

Telafer Kaymakamı Abdulal Abbas, yaptığı açıklamada, "Telafer'ın IŞİD'den kurtarılması için yapılacak operasyonunun hazırlıkları tamamlandı. Operasyon birkaç koldan ve kısa süre içerisinde başlayacak." ifadelerini kullandı.

Operasyona hangi güçlerin katılacağına karar verildiğini ve görev dağılımının yapıldığını açıklayan Abbas, Haşdi Şabi güçlerinin operasyonda yer almayacağını söyledi.  Abbas, Telafer kent merkezinde ağırlıkta yabancı militanların yer aldığı bilgisini vererek, Çeçen ve bazı Avrupa ülkelerinden gelen yaklaşık bin militanın mevzilendiğini kaydetti.

IŞİD'ın operasyonu bertaraf etmek ve direnmek için hazırlıklara başladığını aktaran Abbas, Telafer'deki tüm ev ve binalara bombalı tuzaklar yerleştirildiğini belirtti.

PYD/PKK'YA MI BIRAKILACAK?

Irak ve Suriye'de ABD yönetimindeki IŞİD operasyonlarında ele geçirelen bölgelerin hemen hemen tamamının terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye bırakmasının ardından bölgenin IŞİD'in temizlenmesiyle Türkmen bölgesi Telafer'in de terör örgütü PYD/PKK'ya bırakılıp bırakılmayacağı akla gelen sorular arasında.

İlgili Haberler