Telafer'de Şii Türkmen bırakılmadı!

Telafer'de Şii Türkmen bırakılmadı!
IŞİD'in Irak'taki Türkmenlere yönelik katliamı artarak devam ederken, CHP'li Ali Özgündüz, gelinen noktayı açıkladı: Telafer, Şii kökenli Türkmenlerden tamamen arındırıldı. Şii Türkmenler Kerbela ve Necef tarafına kaçtı. Hristiyanlara tehdit var. Sıra Sünni Türkmenlere geliyor.

Telafer'de Şii Türkmen bırakılmadı!

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütünün Irak'ta yaşayan Türkmenlere karşı giriştiği katliam artarak devam ederken, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Telafer'in Şii kökenli Türkmenlerden tamamen arındırıldığını söyledi. Örgütün önce Hıristiyanlara din değiştirmeleri için baskı yaptığını anlatan Özgündüz, "Hıristiyanları tehdit ettiler. Telafer'de Şii Türkmen kalmadı" dedi.

IŞİD'in Irak'ta en büyük baskıyı Türkmenlere yaptığını ifade eden CHP'li Özgündüz, sırada Sünni Türkmenlerin olduğunu ifade etti. "Telafer'de Şii Türkmen kalmadı. Şii Türkmenler Kerbela ve Necef tarafına kaçtı. Sıra Sünni Türkmenlere geliyor. Durum kötüye gidiyor.Sünni Türkmenler de tehlikede" diye konuştu. Tuzhurmatu'nun merkezinin peşmergenin elinde olduğunu da kaydeden Özgündüz, burada da çatışmalar yaşandığını vurguladı.

Çatışmalar sürüyor
IŞİD ile Türkmenlerin yer yer çatıştıklarını kaydeden Özgündüz, şöyle devam etti: "Tuzhurmatu'nun kırsal kesiminde de Türkmenler IŞİD ile çarpışmaya devam ediyor. IŞİD ile çarpışarak hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Özellikle köylerdeki Türkmenler evlerini ve topraklarını koruyabilmek için IŞİD militanları ile çarpışıyor. Bu arada Irak ordusu uçakları da IŞİD'in bulunduğu bölgeleri havadan bombalıyor. Ancak şu ana kadar bundan ne kadar sonuç alındı, bu konuda her hangi bir bilgi bulunmuyor." Fatih Erboz