Telefoncu Türkmen’in istifası istendi

Telefoncu Türkmen’in istifası istendi
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 1 milyon 200 bin TL ve 800 bin TL’lik telefon faturalarıyla tepki çeken milletvekili Türkmen’in istifasını istedi.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’in yaklaşık 2 milyon TL’lik telefon görüşmesi yapması büyük tepki çekti. CHP’liler “Bize büyük zarar veriyor, partimize yakışmıyor” diyerek şikayetlerini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiler.

MYK’DA GÜNDEME GELDİ

Kamuoyu ve parti içi tepkilerden sonra konuyu MYK’ya taşıma kararı alan Kılıçdaroğlu, Elif Doğan Türkmen’in bu ücretin tamamını ödemesini ya da istifa etmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

CHP kurmaylarının da Türkmen’in istifa etmesi gerektiğini vurguladıkları belirtilirken, tepkilerin odağında vekil Türkmen’in öncelikli olarak TBMM Başkanlık Divanı’ndaki görevinden istifa etmesi bekleniyor.

İHRAÇ GELEBİLİR

Referandum öncesinde ortaya çıkan fahiş fatura bedeli Kılıçdaroğlu’nu da çileden çıkardı. MYK toplantısında “Böyle bir dönemde her arkadaşımızın 2 kat özen göstereceği yerde uğraştığımız şeylere bakın” dediği öğrenilen Kılıçdaroğlu’nun, Türkmen’in istifa etmemesi durumunda ihraç sürecini başlatacağı iddia edildi.

NAZLIAKA İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, bir CHP’li vekilin Meclis’teki odasında Mustafa Kemal Atatürk tablosunu kaldırdığını iddia etmişti. Konuyu Kılıçdaroğlu’na taşuyan Nazlıaka ortaya bir kanıt sunmadığı için ilgili vekil hakkında inceleme başlatılamamıştı.

Nazlıaka’nın konuyu Sözcü Gazetesi Yılmaz Özdil’e aktarması ve sonrasında bu iddiaların köşe yazısı olarak yayınlanması Kılıçdaroğlu’nun tepkisini çekmişti.

Nazlıaka’nın kanıt sunamadığı bir konu hakkında, basın mensuplarına bilgi sızdırdığını ileri süren Kılıçdaroğlu, Nazlıaka’nın istifasını istedi. Nazlıaka’nın istifa etmemesi üzerine, ihraç sürecine geçildi. 

İlgili Haberler