Telefonda ne konuştular?

Telefonda ne konuştular?
Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la yaptığı telefon görüşmesinde Arakan'daki katliamla ilgili konuştuklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan,  Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Arakan'da yaşanan katliamın durdurulması için  Türkiye'nin her alanda girişimlerde bulunduğunu belirterek,  ABD Başkanı Trump'la Kazaksitan'da yaptığı telefon görüşmesinde de konuyu gündeme getirdiğini açıkladı.

TRUMP'LA NE KONUŞTULAR?

Kazakistan'da  ABD Başkanı Trump'la yaptıkları telefon görüşmesinin içeriğine değinen  Cumhurbaşkanı Erdoğan "İkili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğine değindik. İki ülkenin stratejik ortak olduğuna, bunun ilişkilere de yansıması gerektiğine işaret ettik. Ayrıca bölgesel konuları konuştuk.  Myanmar'ı konuştuk. Arakanlıların yaşadığı drama  ABD'nin hassasiyet göstermesinin önemli olacağına dikkati çektim.  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu esnasında tüm konuları yüz yüze görüşmemizin faydalı olacağı, bunu gerçekleştirme hususunda da mutabık kaldık." dedi.

"ARAKAN'I BMGK'DA GÜNDEME GETİRECEĞİM"

Erdoğan " Arakan ile ilgili girişimimiz sayesinde zirve marjında bir  Arakantoplantısı planlandı. Orada 19 maddelik bir bildirge yayınlandı. Bildirge, ittifakla oybirliğiyle kabul edildi. Bu konuyu, görüştüğüm bütün hükümet ve devlet başkanlarına anlattım. Konuyu  BM Genel Kurulu'nda da özellikle gündeme getireceğim. Sayın Trump ile yaptığım telefon konuşmasında, bu konuyu ona da söyledim. ' Myanmar'da Arakanlıların yaşadığı dram ile ilgili  ABD'nin hassasiyetini önemsiyoruz' dedim. Akabinde  ABD Dışişleri Bakanı bu konuyla ilgili olumlu bir açıklama yaptı. Bu da konuyla ilgilenmeye başladıklarını gösteriyor." dedi.

İlgili Haberler