Yılbaşında başkenti kana bulayacaklardı!

Yılbaşında başkenti kana bulayacaklardı!
Güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Ankara’da yılbaşı gecesi kanlı eylem hazırlığındaki IŞİD üyesi 2 canlı bomba, patlayıcı yüklü yeleklerle yakalandı

Yılbaşı alarmı

Mamak Yakup Abdal Mahallesi’nde düzenlenen operasyonda, Kızılay’da bir alışveriş merkezi ve barlar sokağında kendilerini patlatacak olan M. C. ile A. Y. içerisinde patlamaya hazır çelik bilye ve çubuklarla güçlendirilmiş yelekleriyle birlikte ele geçirildi.

İstanbul’da 3 PKK’lı

İstanbul Esenyurt ve Sultangazi’de PKK’ya yönelik operasyonlarda ise eylem hazırlığındaki 3 terörist yakalanarak gözaltına alındı. Avusturya polisi, yılbaşına kadar bazı başkentlerde muhtemel bir terör saldırısı olabileceğine dair uyarıda bulunmuştu.  

 

Yılbaşında başkenti kana bulayacaklardı!

Terör örgütlerinin saldırı hazırlığında olduğu bilgisine ulaşan Emniyet bütün kentlerde alarma geçti. Ankara’da eylem yapmayı planlayan 2 IŞİD’li canlı bomba İstanbul’da ise 6 PKK’lı yakalandı.

EmniyetGenel Müdürlüğü, terör örgütleri PKK ve IŞİD’in yılbaşında olası saldırılarına karşı olağanüstü önlemler aldı. Düzenlenen operasyonlarda Ankara’da yılbaşı gecesini kana bulamayı amaçlayan IŞİD üyesi 2 canlı bomba, İstanbul’da ise 3 PKK’lı eylem hazırlığı yaparken yakalandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yılbaşı gecesi başkentte eylem yapmayı planlayan iki canlı bombanın yakalandığını bildirdi. Başsavcılık ve emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, polis ekiplerinin Mamak’ta düzenlediği operasyonda, yılbaşı gecesi Kızılay’da alışveriş merkezi ve barlar sokağı olmak üzere kutlama yapılacak iki ayrı noktada canlı bomba eylemi yapma hazırlığında oldukları tespit edilen iki kişi yakalanarak gözaltına alındı. İsimlerinin M.C ile A.Y. olduğu öğrenilen iki erkek şüphelinin terör örgütü IŞİD üyesi olduğu tespit edildi. Üst düzey bir yetkili Reuters’a yaptığı açıklamada, yakalanan şüphelilerin, Türkiye’ye Suriye’den girdiğini ifade etti.

Keşif yapmışlar!

Ankara polisinin Yakup Abdal mahallesinde düzenlediği operasyonda, şüphelilerle birlikte canlı bomba yelekleri ve bu yeleklerin içerisinde patlamaya hazır, çelik bilye ve çubuklarla güçlendirilmiş bomba düzenekleri ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan iki kişi, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. İfadeleri alınan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin, 10 Ekim’de Ankara Gar’ı önündeki eylemde kullanılan patlayıcılardan daha geniş bir alana etki edebilecek bir düzenek hazırladıkları ve amaçlarının çok daha kişiye zarar vermek olduğu tespit edildi. Zanlıların Ankara’da keşif yaptığı da belirlendi.

Valiliğin açıklaması

Ankara Valiliği de canlı bombalarla ilgili yaptığı açıklamada, “IŞİD üyesi iki kişi, harekete geçmelerine fırsat verilmeden yakalanmıştır” dedi. Açıklamada, “Olayla ilgili inceleme ve soruşturmalara devam edilmektedir” denildi. Başkentte terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen bir başka operasyonda da 6 kişi yakalandı. Teröristlerin, örgütten aldıkları talimatlar doğrultusunda yılbaşında büyükşehirlerde eylem hazırlığı içinde oldukları belirlendi. İstanbul’da ise Esenyurt ve Sultangazi ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Esenyurt’ta 1, Sultangazi’de ise 2 PKK’lı yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan Avusturya polisi, geçtiğimiz günlerde, yılbaşına kadar Avrupa başkentlerinde muhtemel bir terör saldırısı olabileceğine dair uyarıda bulunmuştu. Benzer istihbaratın bütün Avrupa başkentlerine gönderildiğini belirten Avusturya polisinin bu uyarısının ardından birçok ülke alarma geçmişti.