TEM’de dehşet: 4 ölü

TEM’de dehşet: 4 ölü
TEM Otoyolu Kavacık istikameti Elmalı Barajı mevkiinde özel halk otobüsünde yangın çıktı. 4 kişihayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı

İstanbul’da dün öğle saatlerinde özel bir halk otobüsünde çıkan yangın faciaya yol açtı. Tuzla-Cevizlibağ seferini yapmak üzere yola çıkan 500 T otobüsü, saat 14.30 sıralarında TEM Otoyolu Kavacık mevkiinde ilerlerken, henüz belirlenemeyen nedenle yanmaya başladı. Alevlerin sardığı otobüsün şoförü aracı, sağ taraftaki bariyerlere sürterek durabildi ve yolcuların inmesi için kapılarını açtı. Otobüste büyük panik yaşanırken, çarpmanın ve yoğun dumanın etkisiyle yaralananlar oldu. Yaralanan 10 kişi Ümraniye ve Beykoz Devlet Hastaneleri’ne kaldırıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Hurda yığını haline gelen otobüste yapılan incelemede alevlerden kaçmayı başaramayan 4 kişinin hayatını kaybettiği birisinin Tevrat Barışık isimli kadın olduğu belirlendi.

Otobüste iki patlama
Annesi ve yengesiyle otobüste bulunan bir yolcu dehşet anlarını şöyle anlattı: “Annem ve ben ilk patlamada camdan yola düştük yengem içerde kaldı. Onu çıkarmak için otobüse koştum bu sırada ikinci patlama oldu. Tekrar yola düştüm yengem içerde kaldı kurtaramadım. İkinci parlamadan sonra otobüs kül oldu.”


Yollar kana bulandı bayram zehir oldu
Ramazan Bayramı nedeniyle tatile ya da ailelerinin yanına gitmek isteyenlere yönelik günler öncesinde yapılan tüm uyarılara rağmen trafik kazaları hız kesmedi. Bayrama iki gün kala, yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında 11 kişi hayatını kaybederken, 172 kişi yaralanmıştı. Dün meydana gelen kazalarda ise 15 kişi hayatını kaybetti, 76 kişi yaralandı. Isparta- Konya karayolunda gece yarısını meydana gelen kazada Mevlüt Taştekin yönetimindeki panelvan tipi araç, şerit ihlali yapınca, karşı yönden gelen Celal Demirtaş (54) idaresindeki kamyonetle çarpıştı. Kazada panelvan sürücü Mevlüt Taştekin ile yanındaki Ethem Ali Kuzucuk,  Fadime Demiralay (43), Tolga Demiralay (15) ve Betül Demiralay (11) yola savrularak yaşamını yitirdi. Kamyonet sürücüsü Demirtaş sıkıştığı yerden 2 saatte çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Demirtaş’da kurtarılamadı.

Aynı aileden 4 kişi
Çorum’da meydana gelen trafik kazasında ise aynı aileden 4 kişi öldü,  1 kişi yaralandı. Bayram tatili için Bursa’dan, Samsun’da bulunan akrabalarının yanına giden Ramazan Korkut (35) yönetimindeki otomobil, Sungurlu-Delice karayolunun 25’inci kilometresinde kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, sürücü Korkut ile beraberindeki Şehri Korkut (80), Hatice Korkut (37) ve Salih Korkut (12) olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan Sefa Korkut (15) ise hastaneye kaldırıldı. Öte yandan yurt genelinde meydana gelen kazalarda ise toplam 5 kişi öldü, 76 kişi ise yaralandı.