Temiz Siyaset Platformu'ndan Kahraman'a çok sert tepki!

Temiz Siyaset Platformu'ndan Kahraman'a çok sert tepki!
Akşener hakkında çirkin ifadeler kullanan ve ardından tazminat davası açan Meclis Başkanı Kahraman'a, Temiz Siyaset Platformu'ndan çok sert tepki geldi.

Temiz Siyaset Platformu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Meral Akşener hakkında kullandığı çirkin ifadeler ve ardından açtığı tazminat davası ile ilgili basın açıklaması yaptı. "TBMM İsmail Kahraman beyin babasının çiftliği değildir" diyen Temiz Siyaset Platformu Genel Başkanı Mehmet Bayır, "Görevleri arasında birilerinin kabahat hezeyanlarını savunmak iftira atmak yoktur" diye konuştu.

Bayır'ın basın açıklaması şöyleydi:
 

TBMM BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR
Bir zamanlar başında bulunduğu MTTB'ye tetikçilik yaptıran ismail Kahraman bugün de aynı alışkanlığından vazgeçmemiş bu kez de başında bulunduğu TBMM'ye kurumsal tetikçilik yaptırmıştır.Çok kısa bir müddet önce yüce meclisi yöneten sayın Meral Akşener'i, kendi emrinde bulunan yüce Meclis'in iftiralarına muhatap etmiştir. TBMM'si İsmail Kahraman beyin babasının çiftliği değildir.Görevleri arasında birilerinin kabahat hezeyanlarını savunmak iftira atmak yoktur.

CUMHURİYETİN KURUCU DEĞERLERİ İLE SORUNU OLAN BİRİ

Antik yunandan günümüze siyasi ahlak bilinir ki erdem ve namus üzerine kuruludur. Bu noktadan hareketle kamusallığı temsil eden her kişi öncelikle erdemli ve namuslu olmalıdır. Siyasi tarih namuslu siyasetçileri yazdığı kadar namussuzları da yazmıştır ve yazmaya devam edecektir. Cumhuriyetin kurucu değerleri ile sorunu olan, aydınlanmanın gerisinde kalmış ve ne yazık ki Atatürk’ün kurduğu meclisi temsil eden bir şahıs demans belirtileri göstererek bir toplulukta yaptığı konuşmanın ne kadar ayıp ve pervasızca olduğunu unutarak ayak üstü bir ifade tanımlamasıyla güya masumanelikten dem vurmuştur.

NAMUSUN TEŞBİHİ OLMAZ

İşgal ettiği hiçbir makamda kalıcı bir eser bırakmayan, en büyük maharetinin mutlak sadakat olduğu bu kişi, teşbih yaptığını ifade etmiştir. Ancak kendisinin demanstik zihin yapısı şunu unutmaktadır ki “namusun” teşbihi olmaz. Bir hanımefendinin, Hakim siyasi söyleme karşı ve doğruları söylemekten çekinmeden oluşturduğu söylemlerden rahatsız olan bu çevreler özellikle şuursuzca Cinsiyet üzerinden ötekileştirici bir dili daima kullanmışlardır. Meral Akşener Tarafından yapılan farklı ve eleştirel yaklaşımı bir türlü kabul etmeyen bu kişiler iftira hakaret ve tezviratlarla Sayın Akşener'i, ailesini ve arkadaşlarını hedef almışlardır.

GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Ancak günümüzün belamları, İslam dininin nezaket, zarafet ve bir incelik dini olduğunu unutmuş, kendi kibir dünyalarında kaybolmuşlardır. Dört kutsal kitapta da lanetlenen “belam” bu demanstik başkanı ve şürekalarını görseydi,onları öyle ki “ustam” diyerek selamlardı. Son bir söz de sahibinin sesine; Saatlerce randevu almak için beklediğiniz tayin terfi ve iş takibi için kapısını aşındırdığınız bilge liderinizin dedikodusunu yaptığınız bir kişiye karşı yapılan bu aşağılık saldırıdan pay kapma derdindesiniz. Sizin ihraç ettiğiniz, kendi ifadesiyle Sayın Akşener için de kapanan bir defterde artık sizin gibilere verecek hiçbir yanıt yoktur. Umulan o idi ki sadece bir özür.Erdem sahibi insanlar gibi ;uzatmadan ağdalandırmadan bahane üretmeden. Temiz Siyaset Platformu olarak bu ayıpları düzeltmek üzere Meclis Başkanlık Divanı'nı göreve çağırıyoruz.

İlgili Haberler