Tendürek’te bölücü örgüte ağır darbe!

Tendürek’te bölücü örgüte ağır darbe!
Terör örgütünün Ağrı ve Tendürek dağlarındaki “sözde Serhat bölge sorumlusu” Yusuf Şek, örgüt mensuplarıyla yaptığı görüşmelerde operasyonlarda bozguna uğradıklarını söyledi.

Tendürek’te bölücü örgüte ağır darbe!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ardı ardına gerçekleştirdiği operasyonlar nedeniyle bölücü terör örgütü PKK mensuplarının yaşadığı bozgun, moral bozukluğu ve hayal kırıklığı, telsiz görüşmelerine ve sözde bölge sorumlularının raporlarına yansıdı. Örgütün Ağrı ve Tendürek dağlarındaki “sözde Serhat bölge sorumlusu” Yusuf Şek, örgüt mensuplarıyla yaptığı görüşmelerde son günlerde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda bozguna uğradıklarını açıkladı. “Yaşar” kod adlı Şek, yakın çevresindeki örgüt mensuplarıyla yaptığı görüşmelerde son dönemde özel eğitimli güvenlik güçlerinin Ağrı bölgesinde çok etkili operasyonlar gerçekleştirmesi nedeniyle çoğu yerde darbe aldıklarını, çok kayıp verdiklerini, bunu yakın gelecekte telafi etmelerinin neredeyse imkansız olduğunu belirtti. 
* Şırnak’ın Silopi ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona erdi. Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, 7 Ekim’de Silopi’nin bazı mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının dün saat 10.00 itibarıyla kaldırıldığı bildirildi. 
* Mersin’de düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında HDP Mersin milletvekili adayı İkram Vuran’ın da bulunduğu 7 kişi adliyeye gönderildi.
* Iğdır’da bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonları engellemeye çalıştıkları iddiasıyla Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Şaziye Önder ve Tuzluca Belediye Başkanı Mehmet Gültekin’in de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.
* Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir terörist ölü ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarının polis ekiplerine roketatarlar ve uzun namlulu silahlarla saldırdığı belirtilerek, “Çıkan çatışma sonucunda roketatar kullanan bir bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir” denildi.
* Bingöl-Karlıova karayolundaki bir köprüye terör örgütü PKK mensuplarınca bırakılan bomba, imha edildi. Azizian köyü yakınındaki Azizan Köprüsü’ne bomba bırakıldığı bilgisine ulaşan güvenlik güçleri, bölgede önlem alarak, yolu araç trafiğine kapattı. Köprü girişine bırakılan mutfak tüpü içine yerleştirildiği belirlenen bomba, uzman ekiplerce kontrollü şekilde infilak ettirildi. 
* Antalya merkezli 3 ilde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 11’i tutuklandı. 
* Adıyaman’da, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametgahlarında çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 
* Ankara merkezli İstanbul, Konya, Isparta, Van ve Ağrı’da terör örgütü PKK’nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheli adliyeye getirildi. Gözaltına alınanlar arasında, HDP Çankaya İlçe Başkanı Ö.Ş; aynı partinin eski Çankaya İlçe Başkanı M.B, eski il yöneticisi İ.K.G, il kadın koordinasyon yöneticileri ve üyeleri de bulunuyor.